tag:blogger.com,1999:blog-6582901464759171882.post2228304691305472855..comments2023-05-27T08:47:44.997-07:00Comments on Krisztina Konyhája: TöklekvárKönyvlelő Krittahttp://www.blogger.com/profile/02079318951734870368noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6582901464759171882.post-66593510989113516062012-08-07T01:56:52.490-07:002012-08-07T01:56:52.490-07:00Az idén én is kipróbáltam a cukkinilekvárt, de lev...Az idén én is kipróbáltam a cukkinilekvárt, de levendulavirággal ízesítve. Valami isteni! Betervezve a következő adag is.<br />Gratulálok a blogodhoz, nagyon tetszik. <br /><br />MargóAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6582901464759171882.post-15380784057160638372010-09-05T05:43:50.119-07:002010-09-05T05:43:50.119-07:00Örülök, hogy tetszett a recept és ki is próbáltad ...Örülök, hogy tetszett a recept és ki is próbáltad :) Ma egyébként jamaicai szilvalekvárt csináltam, nekem ez a favorit a lekvárok közül, majd hozom annak is a receptjétKönyvlelő Krittahttps://www.blogger.com/profile/02079318951734870368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6582901464759171882.post-89715960608735838502010-09-04T07:23:16.318-07:002010-09-04T07:23:16.318-07:00Mindjárt kész a lekvárom!:) Tényleg finom, olyan j...Mindjárt kész a lekvárom!:) Tényleg finom, olyan jó citromos ízű!:) Köszi, hogy megosztottad a receptet és örülök, hoyg belebotlottam. Amúgy én is kicsiben próbáltam ki, 2 kg tökből és 70 dkg cukorból (ennyi elégnek tűnik).sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6582901464759171882.post-38691573112609114562010-08-30T07:46:50.645-07:002010-08-30T07:46:50.645-07:00Szia!
Szerintem az ízesítésnek van jelentősége, je...Szia!<br />Szerintem az ízesítésnek van jelentősége, jelen esetben a tök felveszi a citrom és a cukor ízét igazából csak "töltelék" a tök benne, szerintem kifejezetten érdekes, jó íze van. A cukkini nem tudom mennyire veszi fel az ízeket, abból még nem készítettem lekvárt... Ezért érdemes kisebb adaggal kísérletezni, 1 üvegnyi eltett lekvárból nagy baj nem lehet, ha pedig ízlik jövőre nagyobb mennyiséget lehet eltenni, legalábbis nálam ez vált be.Könyvlelő Krittahttps://www.blogger.com/profile/02079318951734870368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6582901464759171882.post-18492310318597054962010-08-29T11:41:56.695-07:002010-08-29T11:41:56.695-07:00Két éve főztem én is töklekvárt, igaz cukkiniből, ...Két éve főztem én is töklekvárt, igaz cukkiniből, már nem emlékszem milyen recept alapján. Arra viszont igen, hogy borzalmas volt az íze, nem fogyott belőle egy kanállal se. Pedig én szeretem a cukkinit minden formában, de lekvárként még én sem tudtam megenni. Nem tudom van-e jelentősége hogy tökből vagy cukkiniből készül...<br />AnnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6582901464759171882.post-1960431989104266862010-08-29T09:04:46.423-07:002010-08-29T09:04:46.423-07:00Szia!
Elvileg ki kell bírnia egész télen :) bár mú...Szia!<br />Elvileg ki kell bírnia egész télen :) bár múlt télen nem maradt meg tél végéig, a citrom remek tartósítószer+dunszt, szóval bírnia kell. Kisebb adagból érdemes először kipróbálni, hogy egyáltalán tetszik-e az ízvilága, citromosan pikáns, de a cukortól egyben kellőképpen édes is, szóval klassz csemege. Az ananászos változatról már én is hallottam, de még nem próbáltam ki. Egyébként én is tettem el a fagyasztóba jó pár zacskó gyalult tököt, mert egy jó kis tökfőzelék vagy leves télen is remek, legalábbis nálunk a fiúk imádják, jobban, mint így nyáron.<br />Sok sikert a lekvárfőzéshez! Majd írd meg kérlek, hogy sikerült.Könyvlelő Krittahttps://www.blogger.com/profile/02079318951734870368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6582901464759171882.post-21459376431625452102010-08-29T08:04:33.994-07:002010-08-29T08:04:33.994-07:00Hmm, ez nagyon érdekesen hangzik. Éppen három jóko...Hmm, ez nagyon érdekesen hangzik. Éppen három jókora tököm van, amiből készítenem kellene valamit, ezért figyeltem fel a receptedre. Eredetileg csak simán le akartam ygaluln és zacskózva lefagyazstani. Egy részével így is teszek, de a lekvrt is ki fogom próbálni, az biztos! <br />Biztos, hoyg semmiféle tartósítószer nem kell bele? te már készítetted és elállt egész télen?<br /><br />Még valami: mifelénk tökből szokás "ananászkompótot" készíteni. Mivel semleges ízű, felveszi az aromákat. Úgy emlékszem, ananász-koncentrátummal készítik, de én még sosem próbáltam. Állítólag azért nagyon finom. (Csak az a koncentrátum biztos, hoyg sosem látott ananászt!:()sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.com