2012. február 12., vasárnap

Kakukkfüves sült fokhagymakrémleves

Egy kellemes melengető levest hoztam, ebben a hideg időben igazi segítség az immunrendszerünknek.

4 fej fokhagyma
1 csipet kakukkfű
1 teáskanál vaj
olaj
só, bors, mustár
kb 3-4 dl tejszín
pici cukor

A fokhagymát a vajon aranybarnára sütjük, a vége felé hozzáadunk 1 csipet kakukkfüvet.
A sült fokhagymához annyi olajat adunk, hogy egy szinten legyen az olaj és a fokhagyma, majd kevés mustárral, sóval, borssal és cukorral gazdagítjuk, végül kézi mixerrel összepürésítjük.
Felöntjük annyi tejszínnel, hogy krémes állagot kapjunk forralás után(éppen csak forrjon, nem szabad sokáig rotyogtatni), a tejszín mennyisége függ a tejszín minőségétől lehet, hogy picit több vagy kevesebb szükséges, nekem most kb.3-4 dl elég volt.
Összeforraljuk, ha szükséges még utána igazítunk az ízeknek.

Nincsenek megjegyzések: