2011. október 16., vasárnap

Spórolós gulyás, halloween készülődés

Mostanában, amikor aranyárban mérik a marhahúst(2700! Ft volt tegnap 1kg), nem árt kicsit átalakítani a hagyományos gulyáslevest. Olcsóbban jövünk ki, ha sertéshúsból készítjük és majdnem ugyanolyan levest készíthetünk, ha jól használjuk a fűszereket, ami nem is annyira nehéz.

Hozzávalók

1 kg sertéshús
paprika
zsír
paradicsom
2 fej hagyma
só, bors, pirospaprika, ezek képezik a pörkölt alapját
A leveshez:
3 szál fehér és sárgarépa
kb. 10 db közepes burgonya
só, bors, kömény, 2 babérlevél
1/2 tubus gulyáskrém
csipetke

A pörkölt hozzávalóiból hagyományos pörköltöt készítünk, talán egy picit lehet zsírosabb, majd amikor félig megpuhult felengedjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, zöldségeket és amikor felforrt a kevés vízzel elkevert gulyáskrémmel ízesítjük. Amikor minden puha hozzáadjuk a tésztát ismét átforraljuk, már készen is vagyunk Direkt nem írtam konkrét arányokat, mert szerintem mindenkinek van egy jól bevált gulyásleves receptje, de valóban érdemes kipróbálni sertéshússal is. A legjobb bográcsban főzni, mert az idő még pont alkalmas erre a remek kerti szórakozásra. Mi nem szeretjük túl sűrűn a levest, de, aki úgy szereti az kicsit főzze el jobban a levét.
 Amíg rotyog a bográcsban az ebéd a gyerekekkel közösen készíthetünk halloween díszeket, erre szeretnék most egy 5letet bemutatni, amihez 3 cserépre, akrilfestékre, drótra, fúróra, ecsetre, gyolcsra van szükségünk, a kezébe helyezhetünk mécsestartót a fejébe pl díszkáposztát. Igazán remek móka  a gyerekekkel együtt kifesteni a halloween tökcserépbabánkat.



2 megjegyzés:

Bianka írta...

De jó. Sajnos én helyhiány miatt nem igazán tudok rákészülni az ünnepre :)A leves nagyon finom lehet

Könyvlelő Kritta írta...

Ehhez nem kell nagy hely, ;) 30 cm magas, lakásban is jól mutat egy növénnyel, de akár még kisebb cserépből is elkészíthető.