2011. június 5., vasárnap

Lazítás

Eltűnésem egyszerű oka egy kis lazítás.
Tudni kell, hogy ez nálunk így működik: kitaláljuk, hogy mindenből nagyon-nagyon elég, főleg a mókuskerékből és 1-2 óra múlva már robogunk is a kitalált cél felé (na persze ez évente kb. 1x valamilyen csoda folytán 2x fordul elő az üdülési csekkünk rovására :)  )
Már évek óta ilyenkor a kiszemelt célpont Visegrádon a Hotel Silvanus.

Több okunk is van erre:

1. Imádjuk, mert fantasztikusak az ételek, a panoráma felejthetetlen és a kikapcsolódásnak is több módozatát élvezhetjük egyszerre.

2. Praktikus, mert viszonylag közel van(így  nem fáradunk le és unjuk meg az egészet már a kikapcsolódás kezdetén, mert ez már nem egyszer fordult elő, hogy mire több órás utazás után megérkeztünk valahova, az első délután és este már semmihez nem volt kedvünk). Így lehetőségünk van az idő felét a gyerkőccel együtt tölteni, a másik felében pedig kettesben egy igazi lazító kikapcsolódással, azért időnként erre is szükség van.

3. A család férfi tagjai imádnak bobozni, itt ez is helyben van és a Fellegvárat sem szoktuk kihagyni, most igazán karnyújtásnyira volt tőlünk, mert az erkélyről pont oda láttunk.
Itt jegyzem meg, ha lehetőség van mindenképpen ajánlom, hogy superior szobát kérjetek.

A kinti medencéből és az étterem teraszáról mesés dunai panorámában gyönyörködhetünk, ahogy úsznak a hajók a Dunán egy örök emlék lesz, amit még sok év múlva is emlegetni fogunk, az egész felér egy teljes lelki feltöltődéssel.

Az ételekről csak legekben tudok beszélni, a reggeli és a vacsora büféasztal jelleggel működik, ilyenkor lehetősége van min. 3-4 féle leves, számtalan előétel, főétel és desszert közül választani. A hagyományos konyhától kezdve a különleges fogásokon át a vegetáriánus és a húsételek között válogathatunk kedvünkre.
Desszertből sem lehet hiány, csak győzzük végigkóstolni.

Csak egy pár étel, amit mi kóstoltunk a teljesség igénye nélkül.

-erdei gyümölcsleves, megfelelően fanyar-édes volt, sok gyümölccsel
-jókai bableves, több étterembe kértem már (egyik nagy kedvenc), de messzemenően ez volt a legfinomabb.
-húsleves, férjem szerint tökéletes volt
de volt még halászlé és spárgakrémleves, ami szintén finom volt
A főételeket nem sorolnám fel, de mind kiváló volt, amit végigkóstoltunk. Szerintem megéri mindenből egy picikét kóstolni, biztos nem bánjuk meg.
A desszertek közül a diplomatakrémest és a tiramisut emelném ki, ezeket imádtam, de volt még fagylaltos pult, ezen kívül pohárkrémek és gyümölcsök minden mennyiségben.

Ebédre étlapról lehet választani, ha még a bőséges reggeli után tudunk ebédelni, szerintem az ár elég baráti a hely színvonalához viszonyítva.

A wellness részlegen is van lehetőség válogatni pl. vitamin turmixok között, de olyat is lehet kérni, mint pl. az én kisfiam is kérte, hogy a medence partján enne somlói galuskát, azt is pár perc alatt lehozták a cukrászdából. Annyi pici hiba csúszott a somlóiba, hogy kimaradt a mazsola, ami nekünk még külön szerencse is volt, mert így nem kellett darabonként kiszedegetnem a sütiből :)

Az élménymedencék is igazi kikapcsolódást nyújtanak felnőttnek, gyereknek kint és bent egyaránt.

Mindenki nagyon kedves volt és extra kéréseket is igen gyorsan megoldották.

Nekem egy jó kis napszúrást sikerült szereznem, elaludtam a napon ráadásul egy törölközővel a hasamon, így leégve elég komikus látványt nyújtok és ráadásul kóvályog a fejem, ezért még pár napig nem jelentkezem recepttel, de utána visszafoglalom a konyhát és újult erővel, ötletekkel gazdagodva jelentkezem.

Remélem nem volt túl hosszú a beszámoló, mert nem reklám volt a célom, hanem igazán tiszta szívből ajánlom bárkinek ezt a remek szállodát, ha igazi kikapcsolódásra vágytok.

Már csak 1-2 kép van hátra.:







5 megjegyzés:

Mrita írta...

Remélem sikerült kipihenni a fáradalmakat, ilyen gyönyörű helyen. Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Várunk vissza új receptekkel.

Bianka írta...

Hű de jó, kellenek ilyen pillanatok

mellissina2 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
mellissina2 írta...

Megjegyeztem a hotel nevét!!!és meg is nézem,tanulmányozom!!!

Könyvlelő Kritta írta...

Nagyon jól éreztük magunkat és tényleg annyira kipihentek vagyunk, hogy azóta is pörgünk :)