Az idei év első bejegyzésre, igen rövid lesz és a rántott körömről fog szólni.
A kocsonyát nagyon szeretjük, így általában úgy készítjük, hogy több sertés köröm kerül bele, pont azért, hogy amikor kellően puha, szinte leválik a csontról a hús akkor kicsontozzuk -lehetőség szerint úgy, hogy ne essen szét a hús- , majd kipanírozzuk és olajban kisütjük. Egy ételből így könnyedén készíthetünk két fogást is, kocsonyát estére, rántott körmöt ebédre, szinte bármilyen köret kiváló hozzá.
10 megjegyzés:
Nahát, erről még soha nem hallottam, hogy köröm rántva... de végül is... :)
csatlakozom. jó az ötlet
Hű, anyám! Először azt hittem nem jól olvasom:) Magamtól az életben nem jutott volna eszembe, de biztos vagyok benne, hogy nyert ügye lenne nálam!!!
A köröm nem tartozik a kedvenc ételeim közé, de a körömpörköltöt szeretem az íze miatt. De rántott körömpörköltről még nem hallottam. De érdekes ötlet.
Már hallottam róla, egy ismerősöm szokott kirántani, de én még nem készítettem. A körömpörköltet, és a kocsonyát nagyon szeretjük, lehet próbálkozom vele.:) Így feltálalva nagyon guszta.
Egyszer már készítettem szilveszteri vacsorára, akkor derült ki, hogy a Menyem nem szereti a körmöt! Pedig nagyon finom volt. Tényleg nagyon puhára kellett főzni a körmöt, hogy minden csontot ki lehessen szedni belőle. Egy étteremben ettem egyszer rántott borjúlábat, nekem az adta az ötletet.
Mi nagyon szeretjük. Hogy kellően "tartalmas" legyen, sült krumplival és tartármártással:)
Érdemes kipróbálni, mert a köröm tényleg nem egy szép látvány önmagában, de így bepanírozva már teljesen ok szerintem az íze pedig a fokhagymás, fűszeres kocsonya lében való főzéstől nagyon finom :)
Valamikor csináltam,rántott körmöt,hát ha jól emlékszem van az vagy 25 éve.Isteni főleg tartár mártással,azzal ettük.
Nahát, végre valaki mer rántott körmöt készíteni.Annyira ódzkodnak az emberek tőle, pedig ha tudnák, hogy milyen finom.Köszi!:)
Megjegyzés küldése