A tészta:
10 dkg margarin
20 dkg liszt (fele lehet Graham liszt is)
10 dkg porcukor
1 késhegynyi sütőpor
1 tojás
Töltelék:
1 cs. vaníliás főznivaló pudingpor (lehet tejszínes is)
3 dl tej
3 ek. cukor
2 pohár tejföl
1 meggybefőtt (kb. 35 dkg)
Zselé:
1/2 liter a meggybefőtt levéből, ha nincs elég, akkor vízzel pótoljuk
2 csomag színtelen tortazselé
5 ek. cukor
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 10 percre a hűtőbe tesszük. kb. 1cm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, majd átemeljük a vajazott, lisztezett tepsibe és kézzel bele is nyomkodjuk enyhén.
A vaníliás pudingot megfőzzük (cukorral és a tejjel). Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a tejfölt, ráöntjük a tésztára. Ennek a tetejére tesszük a lecsöpögtetett meggyet.
180C-on légkeveréses sütőben 25 percig sütjük.
A meggylét feltesszük főni beleadagoljuk keverés mellett az 5 ek cukrot és a tortazselét, forrástól számítva 1 percig főzzük. Majd kb. 10 perc hűtés-keverés után, amikor már látjuk, hogy enyhén kezd szilárdulni a süteményre öntjük.
Megvárjuk még teljesen megdermed utána szeleteljük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése