Nálunk a gyerekek kedvence ez a "szuttyogós" csokis-pudingos sütemény, amit általában fagylalttal kínálok.
Színes vidám kombináció, egyszerű elkészíteni.
A piskótához:
6 tojás
15 dkg porcukor
1 nagy evőkanál kakakópor
1 púpozott evőkanál liszt
nagy csipet sütőpor
A krém:
1 tojás
1cs főznivaló pudingpor (legtöbbször vaníliást használok, de ízlés szerint lehet mást ízt is)
2,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. kakaópor (ha vaníliás pudingot használunk, egyébként ezt elhagyhatjuk)
Ízlés szerint fagylalt és tortadara
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport összekeverjük végül a habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk 20 perc alatt 180 C-on légkeveréses sütőben megsütjük.
Ha kihűlt összetépkedjük a piskótát és tálba tesszük.
A tejben elkeverjük a pudingot és a tojást, feltesszük főni, ha besűrűsödött hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vajat, majd simára keverjük gyors mozdulatokkal.
Hozzákeverjük a piskótához, úgy, hogy ne törjön teljesen össze a piskóta.
Hűtőbe tesszük, majd tálaláskor egy vízzel kiöblített merőkanálba simítunk egy adag pudingos piskótát és tálra tesszük, hogy ne essen szét szép félgömb alakot kapunk, ehhez adjuk tetszés szerint a fagylaltot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése