öEz az eredetileg angol sütemény, hihetetlenül omlós, lágy és ízletes. Az elkészítése is nagyon egyszerű és csupán 3/4 óra. Egy délutáni teához vagy vendégek fogadásához el sem tudok képzelni kellemesebb édes süteményt.
A recept:
20 dkg liszt
3 tojás
10 dkg porcukor
15dkg vaj
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg darált dió
12 dkg porcukor
Sütésálló vegyes gyümölcslekvár
A lisztet a tojássárgákkal, a porcukorral, a vajjal és a szódabikarbónával lágy tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk (bár inkább lapogatjuk, főleg a tepsiben) és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lekvárral megkenjük, majd a tojáshabot a cukorral felverjük és a darált dióhoz keverjük majd a diókrémet rákenjük a lekvárra. 180 C-on kb. 15-20 percet sütjük.
1 megjegyzés:
Én is a nagyim receptjei közül válogatok mostanában, ezt is ott találtam, de neki vegyes gyümölcsízzel volt írva és tényleg finom, de ki fogom próbálni barackkal is.
Megjegyzés küldése