2010. augusztus 21., szombat

Angol édes teasüti

öEz az eredetileg angol sütemény, hihetetlenül omlós, lágy és ízletes. Az elkészítése is nagyon egyszerű és csupán 3/4 óra. Egy délutáni teához vagy vendégek fogadásához el sem tudok képzelni kellemesebb édes süteményt.

A recept:


20 dkg liszt
3 tojás
10 dkg porcukor
15dkg vaj
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg darált dió
12 dkg porcukor
Sütésálló vegyes gyümölcslekvár

A lisztet a tojássárgákkal, a porcukorral, a vajjal és a szódabikarbónával lágy tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk (bár inkább lapogatjuk, főleg a tepsiben) és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Lekvárral megkenjük, majd a tojáshabot a cukorral felverjük és a darált dióhoz keverjük majd a diókrémet rákenjük a lekvárra. 180 C-on kb. 15-20 percet sütjük.

2 megjegyzés:

jókaja írta...

Ez nagy kedvenc volt a családban. Nagyanyám sütötte rendszeresen, házi baracklekvárral :-)
http://jokaja.hu/krokambus-szelet-dednagyanyam-receptje/

Krisztina konyhája írta...

Én is a nagyim receptjei közül válogatok mostanában, ezt is ott találtam, de neki vegyes gyümölcsízzel volt írva és tényleg finom, de ki fogom próbálni barackkal is.