süEzt a sütit karácsonyra alkottam először, karácsonyi diós bögrés egyszerűen nevet adtam neki eredetileg, de a vége az lett, hogy télen, nyáron, ősszel és tavasszal is sütnöm kell.
Hozzávalók:
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 bögre (3dl) cukor
2 tojás
1 bögre dió
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
picurka szerecsendió
1 kiskanál mézes fűszerkeverék
narancs- vagy baracklekvár a töltéshez
fél narancs héja reszelve (ha a narancslekváros változatot csináljuk)
A vajat habosra keverjük, majd a cukorral szintén habosra keverjük, és sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Kivajazott, lisztezett 20x30cm-es sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Ha kihűlt, kiborítjuk, kettévágjuk, és lekvárral megtöltjük (kicsit hagyjuk beszívódni), majd szeleteljük.
Megjegyzés
Mákkal is készíthető dió helyett. Olyan igazi édes, ragacsos finomság. A végén megszórtam porcukorral és színes tortadarával, mert vidámabb lett tőle a süti kinézete
Ha kihűlt, kiborítjuk, kettévágjuk, és lekvárral megtöltjük (kicsit hagyjuk beszívódni), majd szeleteljük.
Megjegyzés
Mákkal is készíthető dió helyett. Olyan igazi édes, ragacsos finomság. A végén megszórtam porcukorral és színes tortadarával, mert vidámabb lett tőle a süti kinézete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése