2010. augusztus 28., szombat

Majomkenyér

25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg apróra tört háztartási keksz
25 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
25 dkg margarin
0,7 dl rum
2dl víz
1 citrom, 1 narancs 

 A kétféle kekszet összekeverjük a lereszelt citrom-és narancshéjjal.
A vizet összekeverjük a porcukorral, a kakaóval és a margarinnal. 5 percig főzzük. Majd belekeverjük a rumot és az egészet a kekszre öntjük, jól elkeverjük. Egy tetszőleges formát folpackkal kibélelünk és belesimítjuk a masszát. A legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük, de min. 3 órát dermesztjük. Kiborítjuk a formából és vékony szeletekre vágjuk. Ha gyerekek is esznek belőle akkor a rumot aromával helyettesítjük. 

Nincsenek megjegyzések: