2010. szeptember 29., szerda

Kefíres piskóta gyümölccsel

Ezt a süteményt nagyon szeretem, mert könnyű elkészíteni, elrontani szinte lehetetlen és a variációk száma végtelen, mivel mindig olyan gyümölcsből készítem, aminek éppen szezonja van. Most szőlőből készült. A kefíres poharat használom méricskéléshez, és még mosogatni is keveset kell miután elkészült ;)
A fotón látható, amint a kis kuktám segédkezik a készítésnél, szóval érdemes a gyerekeket is bevonni a sütésbe, mert nagyon jó móka a közös sütés.

Hozzávalók: /a mérce a kefires pohár/


2 pohár kefír
2 tojás
2 pohár cukor
4 pohár liszt
1/2 pohár olaj
1 sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
gyümölcs ízlés szerint

Mindent  egy nagy tálba öntünk a gyümölcs kivételével és jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, ha kicsit levesesebb gyümölcsről van szó én meg szoktam forgatni lisztben mielőtt a sütibe teszem, akkor valahogy kevesebb levet ereszt és nem is áztatja el a süteményt. Kiolajozzuk (igen, olajozzuk és nem vajazzuk a tepsit), lisztezzük a tepsit és beleöntjük a masszát, 180 C-on tűpróbáig sütjük, porcukorral tálaljuk.





































                                                                      
Kefir

12 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon guszta!
Milyen ügyes kiskuktád van! ;)

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm szépen, nagyon büszke is vagyok Rá! :)

Ildy írta...

De cuki ez a kis krapek:) És jó a süti!

Elisabeth írta...

Jajj, de nagyon tündéri a kis fiad. Látszik rajta hogy milyen boldog az Anyuci sütiére! Jól hangzik ez a könyü piskóta recept, és szép is!

Bianka írta...

Nagyon édes kuktád, van és látszik rajta, hogy élvezi is :)

családi tűzhely írta...

Zabálni való a kis kukta és a süti se kutya:)

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm szépen lányok :) Hát igen, ő az én büszkeségem :)

Alisa írta...

I didnt know you could make bread with Kefir :)It looks so delicious.I saw your blog from the foodie blog roll and I like what you have here.if you won't mind I'd love to guide Foodista readers to this post.Just add the foodista widget at the end of this post and it's all set, Thanks!

Kriszta írta...

Szia!
Nagyon ízletes lehet!Egyszerű,de remek.
Hát még a fotók...!Aranyos kis kópé!:-)

Névtelen írta...

Szia Krisztina,eloszor is szeretnek az elottem levokhoz hozzaszolni hogy a suti nem csak jol nez ki,hanem en meg is csinaltam mert a tied tetszett a legjobban es hat kinezetre ugyanilyenre sikerult,az ize egyszeruen isteni lett,jo otlet a barmilyen gyumolcs en barack befottel keszitettem eddig mert az altalabn mindig van otthon,hat most nem volt,csak egy arva banan,ezert o kerult bele es el kell hogy mondjam ezentul csak bananos lesz :) buszke lehetsz a kisfiadra nagyon vagany :) koszonom szepen recepted ki is irtam udvozlettel Stella

Krisztina konyhája írta...

Kedves Stella!
Köszönöm a kedves szavakat és nagyon örülök neki, hogy elkészítetted és ízlett is a sütemény. Nálunk is nagy kedvenc, mostanában meggyel készül, ha van kedved próbáld ki meggyel, mert tényleg nagyon finom, ad egy kis pikáns ízt neki.

Kriszta írta...

Köszönöm a receptet. Nagyon finom lett a piskóta, én tortát készítettem belőle, nézd csak: http://szappangomb.blogspot.com/2011/05/mar-tobb-mint-ket-hete-annak.html