2010. szeptember 7., kedd

Fokhagymás tortilla

Valami laktató, de gyors vacsorát szerettem volna ma készíteni, ekkor ugrott be, hogy milyen régen csináltam tortillát, ezt mindenki szereti és nehéz elrontani, szóval adott volt minden.

Fokhagymásan lesütöm a csirkehúst, majd nagyobb darabokra vágom.  Grillezett hússal is finom

Zöldség ízlés szerint lehet, uborka, paradicsom, paprika, lila hagyma, ki mit szeret.

Az öntet, semmi extra: tejföl, amit sózok, borsozok és fokhagymát török bele.


A tortilla, kb. 10 db:

30 dkg liszt (ebből lehetőség szerint 15 dkg kukorica liszt legyen)
4 ek olaj
4 gerezd fokhagyma (áttörve)
2 dl víz
1/2 csomag sütőpor
1  teáskanál só

Aki szereti az erős változatot az fokhagyma helyett 1 apróra vágott chilipaprikát is tehet bele

A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk, személy szerint nem szoktam apránként hozzáadni a hozzávalókat, egyszerre keverem az egészet, itt is tudunk időt spórolni.

10 gombócot formálunk, majd egy nagyobb vágódeszkán (nem szoktam ilyenkor elővenni a nagy nyújtódeszkát), vékony lepényformára nyújtjuk. Teflon serpenyőben, olaj nélkül megsütjük.  Amikor a tészta hólyagosodik akkor pont jó, a másik felét is megsütjük.

Még melegen tekercset formálunk belőle, vagy egyszerűen csak félbehajtjuk.













2 megjegyzés:

Ildy írta...

Imádom a fokhagymát. Ezt a tortillát biztos kipróbálom, köszi a receptet!

Krisztina konyhája írta...

Szia!
Kérlek majd írd meg, hogy ízlett. Jó sütögetést kívánok!