Valami laktató, de gyors vacsorát szerettem volna ma készíteni, ekkor ugrott be, hogy milyen régen csináltam tortillát, ezt mindenki szereti és nehéz elrontani, szóval adott volt minden.
Fokhagymásan lesütöm a csirkehúst, majd nagyobb darabokra vágom. Grillezett hússal is finom
Zöldség ízlés szerint lehet, uborka, paradicsom, paprika, lila hagyma, ki mit szeret.
Az öntet, semmi extra: tejföl, amit sózok, borsozok és fokhagymát török bele.
A tortilla, kb. 10 db:
30 dkg liszt (ebből lehetőség szerint 15 dkg kukorica liszt legyen)
4 ek olaj
4 gerezd fokhagyma (áttörve)
2 dl víz
1/2 csomag sütőpor
1 teáskanál só
Aki szereti az erős változatot az fokhagyma helyett 1 apróra vágott chilipaprikát is tehet bele
A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk, személy szerint nem szoktam apránként hozzáadni a hozzávalókat, egyszerre keverem az egészet, itt is tudunk időt spórolni.
10 gombócot formálunk, majd egy nagyobb vágódeszkán (nem szoktam ilyenkor elővenni a nagy nyújtódeszkát), vékony lepényformára nyújtjuk. Teflon serpenyőben, olaj nélkül megsütjük. Amikor a tészta hólyagosodik akkor pont jó, a másik felét is megsütjük.
Még melegen tekercset formálunk belőle, vagy egyszerűen csak félbehajtjuk.
2 megjegyzés:
Imádom a fokhagymát. Ezt a tortillát biztos kipróbálom, köszi a receptet!
Szia!
Kérlek majd írd meg, hogy ízlett. Jó sütögetést kívánok!
Megjegyzés küldése