2010. szeptember 7., kedd

Almás őzgerinc konyakos csoki öntettel

Ma reggel kinéztem az ablakon és ez a látvány fogadott (muszáj volt lefotóznom, gyönyörű, ugye?) 















Ettől a tájtól kaptam kedvet egy őszi süti készítéséhez. 


Az alaprecept nagyon egyszerű, nem volt vele sok munka kb. 10 perc az előkészítés + a sütési idő.

Tészta:
25 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
25 dkg  reszelt alma
1 cs. sütőpor
1 tojás

Öntet: konyak vagy konyak aroma kb 1-2 teáskanál, 8 kocka csoki, diónyi vaj

Vegyünk egy nagy tálat  az almát lereszeljük és a többi hozzávalóval jól összekeverjük. A masszát egy kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük. 180 C-on megsütjük, amikor a teteje kezd színt kapni letakarjuk alufóliával, ez fontos, mert különben megéghet. Tűpróbával ellenőrizzük. 
Ha kész kiborítjuk a formából. 
Az öntethez a csokit, a konyakot és a vajat egy lábasba tesszük, vízgőz felett megolvasztjuk (figyelem: a vajat nem sütjük ki külön, jelent esetben mehet az egész egybe), majd rácsurgatjuk a sütire. 
Amint a máz megdermedt a süti kihűlt szeleteljük. 





















4 megjegyzés:

Ildy írta...

Szép lett. Már korábban is nézegettem a receptjeidet, nagyon ügyes vagy!

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm szépen. :) Megnéztem az oldaladat és azt hiszem visszajáró vendéged leszek, mert nagyon tetszett, gratulálok hozzá :)

Bianka írta...

Nagyon szép és guszta

Chef Viki írta...

Ah, micsoda tájkép!!!