2010. szeptember 25., szombat

Hamis gesztenyetorta, liszt nélkül

Azért hamis, mert még liszt sem kell bele, inkább egy nagyon vastag palacsintatésztára hasonlít, de mégis torta, szóval értitek :)) Az íze nagyon-nagyon finom, főleg, ha valaki szereti a gesztenyét, mert teljesen átjön az íze a süteményben, hiszen a fő alkotóeleme ez az őszi finomság.

Hozzávalók:

3 egész tojás
14 dkg vaníliás porcukor
14 dkg főtt, áttört gesztenye (gesztenye masszából is kiváló)

Díszítéshez: tejszín, csokoládé

A tojást és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a megfőzött áttört (vagy a szoba hőmérsékletű gesztenye masszát). Összekeverjük és vajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Ha magasabb tésztát szeretnénk, akkor kisebb formát használjunk, én most is a hagyományos nagyobb méretű formát használtam, így egy jó vastag palacsintatészta szerű kör alakú finomságot készítettem, amit 175 C-on sütöttem tűpróbáig. kb 25 perc elég volt.
Tejszínhabbal és csokiforgáccsal díszítjük.


4 megjegyzés:

Ildy írta...

Tetszik! Köszi a receptet.

Bianka írta...

Nagyon jó lehet el is mentettem

Mézigörl írta...

Nagyon guszta, imádom a gesztenyét!:)

Krisztina konyhája írta...

Sajnos a tejszínhab kicsit folyós volt, így a díszítés ilyen lett, de most használtam ezt a fajta habot először és szerintem utoljára is, de az ízén ez nem rontott semmit. :)