Ez egy gyorsan elkészíthető vacsora, ha hirtelen vendégek jönnek ezt tényleg fél óra alatt meg lehet főzni és igen dekoratív. A francia hagymaleves "instant", gyors változata
Amire szükségünk van:
fél kg hagyma
fél liter erős húsleveslé kockából főzve
3 dl tejszín
vaj (amennyit a hagyma felvesz)
só
bors crouton (készen kapható) vagy piríthatunk kenyérkockákat sajt a tetejére és a koszorúhoz
A hagymát felkockázzuk, üvegesre pároljuk a vajon, majd felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk (a borssal óvatosan, mert a hagymától is enyhén csípős lehet, attól függően milyen hagymát használunk) kb. 20 percig főzzük, közben a sajtkoszorúhoz, nagyobb lyukú reszelőn reszelünk kb 5-10 dkg sajtot (létszámtól függően) és koszorú alakban forró teflon serpenyőben aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A leveshez hozzákeverjük a tejszínt, majd turmixoljuk. Tálba szedjük, rátesszük a croutont, és némi reszelt sajtot is tehetünk hozzá, forrón tálaljuk.
nagyon jól néz ki!! régen készítettem már hagymalevest. épp itt az ideje, hogy újra az asztalra kerüljön! ...és a sajtkoszorú, hogy feldobja! feltétlenül kipróbálom!
A sajtkoszorút ma találtam ki, mert amit eredetileg szerettem volna szép kis tallérok nem sikerültek :) így lett koszorú és pont olyan méretben készültek, amik befedték a kis tálat, csak a fotó kedvéért került le róla egyébként rajta volt.
2 megjegyzés:
nagyon jól néz ki!!
régen készítettem már hagymalevest. épp itt az ideje, hogy újra az asztalra kerüljön! ...és a sajtkoszorú, hogy feldobja! feltétlenül kipróbálom!
A sajtkoszorút ma találtam ki, mert amit eredetileg szerettem volna szép kis tallérok nem sikerültek :) így lett koszorú és pont olyan méretben készültek, amik befedték a kis tálat, csak a fotó kedvéért került le róla egyébként rajta volt.
Megjegyzés küldése