2010. szeptember 10., péntek

Hagymaleves croutonnal, sajtkoszorúval

Ez egy gyorsan elkészíthető vacsora, ha hirtelen vendégek jönnek ezt tényleg fél óra alatt meg lehet főzni és igen dekoratív. A francia hagymaleves "instant", gyors változata
Amire szükségünk van:

fél kg hagyma
fél liter erős húsleveslé kockából főzve
3 dl tejszín
vaj (amennyit a hagyma felvesz)

bors
crouton (készen kapható) vagy piríthatunk kenyérkockákat
sajt a tetejére és a koszorúhoz

A hagymát felkockázzuk, üvegesre pároljuk  a vajon, majd felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk (a borssal óvatosan, mert a hagymától is enyhén csípős lehet, attól függően milyen hagymát használunk)  kb. 20 percig főzzük, közben a sajtkoszorúhoz, nagyobb lyukú reszelőn reszelünk kb 5-10 dkg sajtot (létszámtól függően) és koszorú alakban forró teflon serpenyőben aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A leveshez hozzákeverjük a tejszínt, majd turmixoljuk. 
Tálba szedjük, rátesszük a croutont, és némi reszelt sajtot is  tehetünk hozzá, forrón tálaljuk.
 

2 megjegyzés:

tutora írta...

nagyon jól néz ki!!
régen készítettem már hagymalevest. épp itt az ideje, hogy újra az asztalra kerüljön! ...és a sajtkoszorú, hogy feldobja! feltétlenül kipróbálom!

Könyvlelő Kritta írta...

A sajtkoszorút ma találtam ki, mert amit eredetileg szerettem volna szép kis tallérok nem sikerültek :) így lett koszorú és pont olyan méretben készültek, amik befedték a kis tálat, csak a fotó kedvéért került le róla egyébként rajta volt.