2012. január 4., szerda

Rántott köröm

Az idei év első bejegyzésre, igen rövid lesz és  a rántott körömről fog szólni.
A kocsonyát nagyon szeretjük, így általában úgy készítjük, hogy több sertés köröm kerül bele, pont azért, hogy amikor kellően puha, szinte leválik a csontról a hús akkor kicsontozzuk -lehetőség szerint úgy, hogy ne essen szét a hús- , majd kipanírozzuk és olajban kisütjük. Egy ételből így könnyedén készíthetünk két fogást is, kocsonyát estére, rántott körmöt ebédre, szinte bármilyen köret kiváló hozzá.




10 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nahát, erről még soha nem hallottam, hogy köröm rántva... de végül is... :)

4Gyerek írta...

csatlakozom. jó az ötlet

Mézeskalács írta...

Hű, anyám! Először azt hittem nem jól olvasom:) Magamtól az életben nem jutott volna eszembe, de biztos vagyok benne, hogy nyert ügye lenne nálam!!!

Hobbychef írta...

A köröm nem tartozik a kedvenc ételeim közé, de a körömpörköltöt szeretem az íze miatt. De rántott körömpörköltről még nem hallottam. De érdekes ötlet.

Gizi írta...

Már hallottam róla, egy ismerősöm szokott kirántani, de én még nem készítettem. A körömpörköltet, és a kocsonyát nagyon szeretjük, lehet próbálkozom vele.:) Így feltálalva nagyon guszta.

María írta...

Egyszer már készítettem szilveszteri vacsorára, akkor derült ki, hogy a Menyem nem szereti a körmöt! Pedig nagyon finom volt. Tényleg nagyon puhára kellett főzni a körmöt, hogy minden csontot ki lehessen szedni belőle. Egy étteremben ettem egyszer rántott borjúlábat, nekem az adta az ötletet.

Roza írta...

Mi nagyon szeretjük. Hogy kellően "tartalmas" legyen, sült krumplival és tartármártással:)

Könyvlelő Kritta írta...

Érdemes kipróbálni, mert a köröm tényleg nem egy szép látvány önmagában, de így bepanírozva már teljesen ok szerintem az íze pedig a fokhagymás, fűszeres kocsonya lében való főzéstől nagyon finom :)

mellissina2 írta...

Valamikor csináltam,rántott körmöt,hát ha jól emlékszem van az vagy 25 éve.Isteni főleg tartár mártással,azzal ettük.

tücsi írta...

Nahát, végre valaki mer rántott körmöt készíteni.Annyira ódzkodnak az emberek tőle, pedig ha tudnák, hogy milyen finom.Köszi!:)