Nem is tudom ezt az almás melegszendvicset miért nem árusítják a karácsonyi és egyéb téli vásárokban, mert igazán megérdemelné.
Kellemesen fanyar, mindamellett édes és krémes a sajt pedig lágyan folyik.
Pillanatok alatt elkészíthetjük, a legfinomabb grillezve, de elkészítehtő sima sütőben is magas hőmérsékleten.
Egy rumos teával a legfinomabb vacsora az emberes hónapokban.
5 szelet szendvicskenyér, lehetőleg rozs
5 karika alma /1 nagyobb alma/
5 szelet sajt
teavaj
A kenyereket megvajazzuk az almát szeletekre vágjuk, majd a közepén a magházat kör alakban kiszedjük ráfektetjük a sajtot és 200 C-os sütőben addig sütjük, míg a sajt egy kicsi aranybarna színt nem kap.
2 megjegyzés:
En meg ilyesmit nem is lattam, de az tuti, hogy kiprobalom minnel hamarabb.
Hagyományok kedvelőinek még ajánlom: A magyar úri család konyhája c. gyűjteményt. Családi összejövetelekhez, amit sugall is.
Megjegyzés küldése