2012. november 19., hétfő

Polentaburger



Polentaburger fürjtojással, kakukkfüves mázas répával és bébikukoricával




25 dkg kukoricadara
1/2 liter  Szójaital Natúr vagy tej
1 konzerv bébirépa
1 konzerv bébikukorica
1 tk. olíva olaj
cukor

1 kis csokor kakukkfű
4 db fürjtojás
1 kis ág menta

 Elkészítés



A szójaitalt vagy tejet enyhén sózzuk, majd megfőzzük benne a kukoricadarát. Még forrón előre frissen tartó fóliával kibélelt formákba öntjük. Megvárjuk még kihűl . A répát érdemes korábban előkészíteni. Az olajjal, sóval, cukorral és kakukkfűvel elkevert 1/2 bögre vízbe tesszük a répákat és lefedve legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. Majd az egészet egy lábasba öntjük és kb. 1-2 percig letakarva pároljuk (figyeljünk nehogy elfogyjon alóla a víz), majd kevergetés mellett elfőzzük a vizet, így a répa finom, fényes mázat kap.
A fürjtojásokat 6 perc alatt megfőzzük.
A formából kiborított polentát megtöltjük a fürjtojással, a mázas répával és a bébikukoricával. A tetejét kakukkfüvel és mentával diszítjük.





Nincsenek megjegyzések: