2013. február 19., kedd

Vége a téli szünetnek, jöhet egy egyszerű ebéd

Kicsit téli álmot aludt a blog, igazából talán az energiaforrások merültek ki, viszont ahogy lassan a tél végi /ugye vége van a télnek?/napsugarak beragyogják a nappalokat úgy költözik új élet a blogba is.

Így 2013 első bejegyzéseként, fogadjátok szeretettel ezt a kezdők által is könnyen elkészíthető ebédet.


Krinolinos lencseleves és gyors joghurtos süti

30 dkg lencse
1 kis kanál só, ecet és cukor
2 babérlevél
1/4 kiskanál feketebors
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 ek liszt
2 dl tejföl
a fél krinolin
1 marék petrezselyemzöldje

A lencsét egy éjszakára hideg vízbe ázni hagyjuk. Lábasba tesszük és felöntjük kb. 1.5 liter vízzel. A hagymát apró kockára vágva a babérlevéllel együtt beletesszük, majd fölforraljuk és puhára főzzük. Megsózzuk, borsozzuk a mustárral, a cukorral és az ecettel ízesítjük, a fokhagymát áttörjük és hozzákeverjük. A lisztet és a tejfölt elkeverjük, majd veszünk ki 1 merőkanállal a forró levesből és habverővel jól elkeverjük, ezután sűrítjük a levest a tejfölös liszttel. Tetszőleges formákra vágott krinolinokkal tovább főzzük a levest kb. 5 percig a vége felé rádobjuk a finomra vágott petrezselymet.




1 pohár erdei gyümölcsös /vagy éppen ami van/ joghurt
1 fél pohár étolaj
2 pohár liszt
1,5 pohár cukor
1 fél rúd vanília belseje
1 csomag/1 dkg/ sütőpor
4 tojás

Mérőeszközként a joghurtos poharat használjuk.

Az egészet simára keverjük, kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk, végül 180 C-on kb. 20-25 percig sütjük.

Ugye milyen egyszerű? 1 mondatban elmondható jelen esetben leírható az elkészítése, az ilyen sütik a kedvenceim, csak semmi macera, fő az egyszerűség.






Nincsenek megjegyzések: