2010. december 30., csütörtök

Banános sütemény

Szeretem az ilyen egyszerű sütiket, mint például ez is, még régebben írtam ki egy sütis könyvből(nem tudom melyikből), hogy ezt tuti meg fogom csinálni, de épp nem volt banán szezon vagy nem is tudom miért a receptes gyűjteményem mélyére került és csak most akadt ismét a kezembe ráadásul még banán is volt itthon, ami csak nem akart elfogyni, így készült el ez a torta.

10 dkg margarin
3 dl cukor
2 tojás
5 dl liszt
1 tk. sütőpor és ugyanennyi szódabikarbóna
1 ek fahéj
1 tk. mézes fűszerkeverék
2 banán
3 ek. kávé

Egy kisebb (kb 1,5 literes) tortaforma vagy kuglófforma szükséges kivajazva, lisztezve.
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük. Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, majd a kikevert vajas tojásos cukros keverékhez adjuk.
A banánokat villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a kávét és a tésztához keverjük. Közepes lángon kb. 1 órát sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, ha sütés közben barnul a teteje félidőben letakarhatjuk alufóliával.
Az adagot emelve nagyobb formában is süthetjük.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Szép magas lett

Krisztina konyhája írta...

Igen, :) 3 részre simán el lehet vágni, gondolkodom milyen krémmel fogom legközelebb megtölteni, bár így magában is finom kis porcukorral vagy tejszínhabbal.