Viszont most eldöntöttem, hogy ki is fogom próbálni a recepteket, na persze nem mindet csak amelyik megfog akár a fotó akár a tartalom alapján.
Egyszóval kísérletezni fogok és szemezgetek a receptek között, nem utolsó sorban le is fogom írni, hogy mi tetszett és mi nem az adott recepttel kapcsolatban.
Csillagokkal fogom értékelni
***** nagyon szuper, hibátlan
**** szuper, de van 1 pici finomításra szoruló tényező
*** finom, de nem az igazi
** ehető, de nagyon javítani kell rajta
* többet nem készítem el, persze attól még másnak lehet, hogy bejönne
A csillagok konkrétan az én, illetve szűkebb környezetem ízlése alapján kerülnek kiosztásra :) Tehát senkit nem szándékom megsérteni, mert ugye ízlések és pofonok....
Talán van olyan recept, amit esetleg Ti is kiválasztottatok és elkészítettétek, akkor nagyon örülnék a Ti véleményeteknek is az adott receptről, hogy nektek ízlett-e vagy sem stb. esetleg az adott írás végére beszúrnám a Ti véleményeteket is, így egy változatosabb ízlés tükröződne az adott receptről.
Első ilyen recept a barackos-habos pite, amit a Nők lapja konyha 2011. márciusi számából választottam. Szerintem a citromhabos név jobban passzol hozzá, mert valami fantasztikus a cukor-citrom-hab aránya!!! ezt más recepteknél is fogom használni.
Viszont, a tésztát lehet lecserélem, nem voltam 100 %-osan elégedett, még kísérletezni kell vele.
A töltelék lehet 1,5 csomag pudingot is elbírt volna, mivel a barack kicsit levet enged így nem árt, ha a töltelék keményebb.
A barackból nekem kevesebb is elég volt, kb. 5 db fél barack.
Ízvilágban viszont nagyon rendben volt a recept! Nagyon ízlett mindenkinek, aki megkóstolta így bátran ajánlom.
*****/****
Jöjjön az eredeti recept hozzávalóival
Tészta:
15 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kisebb tojás
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek. cukor
8 darab felezett barack (konzerv)
Hab:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
A tojáson kívül a tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadjuk. Omlós tésztát gyúrunk.
20 percre a hűtőbe tesszük lefóliázva.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
Lisztezett nyújtódeszkán a forma méretére nyújtjuk és kibéleljük vele. Én ezt kézi erő segítségével szoktam megtenni ilyen jellegű tésztáknál, nem szoktam nyújtani egy csomó időt megspórolok.
A tészta alját megszurkáljuk.
15 percig 180 C-on sütjük szép világosra.
A töltelékhez a pudingporból, tejből, cukorból a leírás szerint sűrű pudingot készítünk.
Az elkészült pudingot az elősütött tésztára öntjük, belenyomkodjuk a felezett barackokat.
A habhoz elkezdjük felverni a 3 tojásfehérjét, majd félidőben hozzáadjuk a cukor felét, majd a vége felé a citrom reszelt héját és levét, valamint a maradék cukrot.
Elkenjük a barackos puding tetején és 180 C-os sütőben további 8-10 percig sütjük.
Hideg vízbe mártott késsel könnyen szeletelhető.
11 megjegyzés:
Nagyon finom lehet
Jó ötlet a kísérletezés a receptújságokból. Szerintem néha akkora badarságokat/ pontatlanságokat írnak le..... mondjuk a Nők Lapja Konyhája pont nem ilyen.
A sütid egyébként nagyon jól néz ki!
Mónika!
Teljesen igazad van és most kíváncsi is vagyok arra, hogy melyik újságból milyen remekművet vagy éppen az ellenkezőjét sikerül alkotni. Egyáltalán nem biztos, hogy amit a profik elkészítenek az újságok számára az egy otthoni teljesen átlagos háztartásban is ugyanúgy elkészíthető pl. a villanytűzhelyen stb.
ez gyönyörű!
Csodaszép:-)) Én is elkészítettem, de kcsit barnább lett a teteje. Egyébként tényleg finom:-))
Köszönöm! :) A tetejére annyira figyeltem, mert ilyen világosan szeretjük a habtetőket, de nekem sem mindig sikerül időben kikapni :)
Nagyon guszta, nagyon ügyes vagy, gratulálok.
Nagyon guszta a süteményed!
Kriszta, nagyon szépen készült ez a pehejkönnyü habos sütemény. Jajj de szeretnék egy szeletet belőle...hát igyekszem át forditani a sujakat angolra, hogy ki próbáljam:D
Feltettem a dijat amit kaptam tőled, és vissza linkeltem hozzád, de még nem volt alkalmam tovább adni.
Köszi, mégegyszer!
Úgy látom Nálad is vannak finomságok!
Pl. ez a pite!
És a sablonod is szuper!!! :)))))
Marcsi
Nagyon finom lehet ez a süti,még nézni is jó!hát még enni!!!
Megjegyzés küldése