Hozzávalók:
35 dkg burgonya
50 dkg cukkini
½ fej hagyma
1 kis csokor medvehagyma
Olívaolaj
2 tojás
10 dkg reszelt sajt
Só
Bors
Zsemlemorzsa
A burgonyát héjában megfőzzük.
A fél fej hagymát olíva olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az uborkaszeletelőn szeletelt cukkinit is. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük.
Hozzáadjuk a felvert tojást és a sajtot.
A medvehagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük a burgonyához.
A cukkinit is hozzákeverjük az előzőekhez, jól összedolgozzuk az egészet.
Egy tepsit (legjobb egy lasagne sütő) olajjal meglocsolunk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd belesimítjuk a burgonyás-cukkinit és a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, nem kell túl vastagon csak éppen eltakarja a masszát.
Betesszük a sütőbe 180 C-ra, majd a sütési idő felénél falapátok segítségével átforgatjuk az egész masszát. Pirulásig sütjük.
7 megjegyzés:
Imádom a cukkinit is és a medvehagymát! Nagyon guszta lett, tetszik a recept :)
Nézz be hozzám, játékra hívlak!:)
nagyon jó kis összeállítás. Nálunk a cukkinit csak tortába rejtve eszik meg, de talán így is győzhetek. Köszi a receptet!
Nálunk, ha nincs benne hús meg sem eszik a fiúk, de ezt úgy megették, mint a villám és megkérdezték, hogy milyen hús volt benne. Mondtam, hogy csak zöldség volt, el sem akarták hinni, mert olyan jó kis fasírt íze volt a fűszerektől :) Tényleg csak ajánlani tudom kipróbálásra.
Neki is fogok most - de lehet kerül bele kis pulykacomb, mert a cukkiniból csak fele mennyiségem van :) köszi
Izgalmas, finom lehet
Nagyon jol hangzik, ki fogom probalni, remeljuk, hamarosan itt a medvehagyma szezon :))
Megjegyzés küldése