2011. április 15., péntek

Medvehagymás cukkinifasírt

Még egy utolsó medvehagymás recept, csak azért mert megunhatatlan és egészséges :)


Hozzávalók:

35 dkg burgonya
50 dkg cukkini
½ fej hagyma
1 kis csokor medvehagyma
Olívaolaj
2 tojás
10 dkg reszelt sajt
Bors
Zsemlemorzsa


A burgonyát héjában megfőzzük.
A fél fej hagymát olíva olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az uborkaszeletelőn szeletelt cukkinit is. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük.
Hozzáadjuk a felvert tojást és a sajtot.
A medvehagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük a burgonyához.
A cukkinit is hozzákeverjük az előzőekhez, jól összedolgozzuk az egészet.
Egy tepsit (legjobb egy lasagne sütő) olajjal meglocsolunk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd belesimítjuk a burgonyás-cukkinit és a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, nem kell túl vastagon csak éppen eltakarja a masszát.
Betesszük a sütőbe 180 C-ra, majd a sütési idő felénél falapátok segítségével átforgatjuk az egész masszát. Pirulásig sütjük.





7 megjegyzés:

Ami írta...

Imádom a cukkinit is és a medvehagymát! Nagyon guszta lett, tetszik a recept :)

Csupa Csoki írta...

Nézz be hozzám, játékra hívlak!:)

Beastie írta...

nagyon jó kis összeállítás. Nálunk a cukkinit csak tortába rejtve eszik meg, de talán így is győzhetek. Köszi a receptet!

Krisztina konyhája írta...

Nálunk, ha nincs benne hús meg sem eszik a fiúk, de ezt úgy megették, mint a villám és megkérdezték, hogy milyen hús volt benne. Mondtam, hogy csak zöldség volt, el sem akarták hinni, mert olyan jó kis fasírt íze volt a fűszerektől :) Tényleg csak ajánlani tudom kipróbálásra.

Beastie írta...

Neki is fogok most - de lehet kerül bele kis pulykacomb, mert a cukkiniból csak fele mennyiségem van :) köszi

Bianka írta...

Izgalmas, finom lehet

Dankóné R. Magdi írta...

Nagyon jol hangzik, ki fogom probalni, remeljuk, hamarosan itt a medvehagyma szezon :))