2011. április 1., péntek

Medvehagymás-mackósajtos muffin

A kertben idén viszonylag sok medvehagyma nőtt, gondoltam miért is ne lehetne akár egy muffin alapíze eme remek fűszernövény, a mackósajt már csak a ráadás, ha már medve, azaz lúd :) legyen kövér

1 csokor medvehagyma kb. 12-13 levél
1 tk olívaolaj
2,5 dl liszt
3 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál vegeta (el is hagyható)
2 tojás
2,5 dl tej
2-3 háromszögletű mackósajt, legjobb a zöld fűszeres vagy tejszínes

A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, vegetával. A tejet elkeverjük a tojásokkal. A medvehagymát apróra vágjuk, a sajtot is felvágjuk apró darabokra és a lisztbe forgatjuk. Hozzákeverjük a tojásos, olívás tejet, amit előzőleg jól elkevertünk. Jól összedolgozzuk egy fakanál vagy keverőkanál segítségével, ha kell még igazíthatunk picit liszttel vagy tejjel az állagán, a lényeg, hogy egy viszonylag sűrű, de nem túl kemény tésztát kapjunk.
Muffin papírral bélelt vagy kivajazott muffin formába töltjük a tésztát kb. a feléig töltsük meg a papírokat és 180 C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy magokkal.

9 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon ügyes vagy, nagyon guszta.

Bianka írta...

Nem csak szépséges lett, de biztos nagyon finom is

Colors in the Kitchen írta...

Nagyon jól néz ki!

Panna írta...

Végre a sok medvehagymás recept között egy muffin is!

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm, és ráadásul még egészséges is ez a legjobb benne és persze, hogy lehet enni a hagymát minden mennyiségben :)

Kriszta írta...

Mackósajt?Akkor jöhet!minden mennyiségben!:-)Nagyszerű recept!

4Gyerek írta...

medvehagyma meg muffin?
akkor ötvözve a lányok kívámsága (muffin), meg nekem a medvehagyma. éljen-éljen.

Garffyka írta...

Medvehagyma minden mennyiségben :)
Guszta a muffinod :)

Köszönöm, hogy olvasóm lettél.

Titi írta...

Nagyon szeretem a sós muffinokat! Sajna érdekes módon ezzel a család férfitagjai nincsenek így... Nekik a muffin csokis, akkor is, ha nem is édesszájúak...