Ami jó benne, hogy nem kell sok alapanyag az elkészítéshez és nagyon könnyen variálható, pl. a banánhoz remekül passzol pár szem eper is, vagy a jégkrémünk tetejét csokiba márthatjuk, vagy cukorgyöngybe stb. Amikor eltaláljuk a megfelelő keverési időt akkor tényleg igazán finom krémes állagú hideg csemege készülhet pár perc alatt.
Kaptam egy díjat Évától, amit nagyon szépen köszönök, örülök, hogy gondolt a blogomra.
Hozzávalók:
2,5-3 dl tej
1 tojás
1 banán
pár szem eper(el is hagyható)
cukor ízlés szerint, kóstolgatni kötelező! :)
1. variáció
A tejet és a tojássárgáját, pár mp-ig turmixoljuk, majd hozzáadjuk a banánt és a cukrot, így is turmixoljuk, amíg sima nem lesz. Már tölthető is jégkrémformába kb. az adag negyedét használjuk fel, ha a kettes variációt is elkészítjük.
2. variáció
Az előző turmixból megmaradt részhez hozzákeverjük óvatosan az előzőleg felvert tojásfehérjét. Ezt is szépen formákba kanalazzuk.
Mehet is a mélyhűtőbe és már csak azt kell kivárni míg megfagy.
Amennyiben dobozba tesszük akkor, azt az adagot amelyik a fehérjével együtt készült időnként össze kell keverni vagy rázni, hogy egyenletesen fagyjon meg.
A díj:
1 megjegyzés:
Csak a kisfiad arcát kell nézni, és már is látom hogy nagyon finom fagyit készítettél!Egészségére.
Megjegyzés küldése