2011. május 7., szombat

Fűszeres tokaji bazsalikomos borecetben érlelt csirkemell grillezve

Hozzám is érkeztek Tokaji borecetek, ehhez kapcsolódóan készült ma ebédre a  sült csirkemell egy nagyon érdekes, ám annál ízletesebb pácban érlelve, majd mivel a grillsütőnk csütörtököt mondott, így raclette sütőn sült az ebéd.
Már igazán szükségünk volt egy jó kis kerti sütögetésre, amire a mai időjárás pont alkalmas volt.

Ha van kedvetek irány a friss levegő és máris indulhat a családi piknik, ehhez ajánlom a mai receptet.


Fűszeres tokaji bazsalikomos borecetben érlelt csirkemell grillezve

1,5 ek. fűszeres tokaji bazsalikomos borecet
1 kk. szegfűszeg
1 tk. cukor 
1 csipet sáfrány
1 kk bors
3 tk só
1 csipet szerecsendió 
1 nagyobb levél bazsalikom apróra tépkedve
Olívaolaj (amennyi pont ellepi a húst)
1 ek. méz

2 db tanyasi csirkemell


A húst egy tálba tesszük, majd ráöntjük az elkészített páclét és 1 napra hűtőszekrénybe tesszük.
Grillen megsütjük a húst és grillezett zöldségekkel tálaljuk







3 megjegyzés:

Bianka írta...

Remek, nagyon finom lehet

Éva írta...

Nagyon jól hangzik és guszta, szívesen megkóstolnám!

Roza írta...

Nagyon jól néz ni. Biztosan finom is volt:)