2011. augusztus 9., kedd

Blogszülinap, díj, somlói galuska és egyebek

Elég rég nem írtam, mondhatnám, hogy alkotói válságban voltam, de mivel nem tartom magamat művésznek, így ezt nem mondhatom, de valahogy mostanában csak a jól bevált receptek kerültek elő, így nem is volt mit feltenni a blogra. Közbejött egy kéthetes szabadság, ami szintén sok időt elvett a netezéstől, főleg, hogy egy hétig egy rokon kisfiú is nálunk vendégeskedett és szinte reggeltől estig programoztunk valahol, képek köv. bejegyzésben.

Most így pont egy évvel a blog indulása óta (huha 1 éves lett a blogom, nem gondoltam volna, hogy ilyen kitartóan fogom írni és ennyire fog szórakoztatni, valamint ennyi kedves, új barátot, ismerőst köszönhetek majd a blogomnak) Ezúton is köszönöm a sok kedves hozzászólást, biztatást és látogatást a blogomon.) Ennyit az érzelgős részről, mivel egyébként sem vagyok egy nagy szülinapot ünneplő :))

Fogyis recepteket, majd akkor folytatom, ha igény lesz rá a neten így is rengeteg jobbnál jobb tipp kering, így szerintem, akit érint megtalálja a kiváló tippeket.

Egy nagyon kedves díjat kaptam az elmúlt hetekben Csillától , ezúton üzenem Neki, hogy nagyon tetszik a blogja és sok sikert kívánok a blogoláshoz. Gyakori vendég leszek Nála :))




Egy remek hírt is kaptam ma, a Nestlé által meghirdetett babareceptversenyenmediterrán pörköltöm lett az egyik díjazott, köszönöm szépen a szavazatokat minden kedves látogatómnak.

Remélem nem hagytam ki semmi fontosat.

Azt hiszem már csak a somlói galuska receptje maradt hátra.

Lap:

1-1 készen kapható sima és kakaós piskótalap

Öntet:

20 dkg kristálycukor
2,5 dl víz
1 dl rum
1 cs vaníliás cukor
1 narancs és 1 citrom reszelt héja

Krém:

5 dl tej
3 tojás
5 csapott ek. liszt
3 ek. porcukor
1 rúd vanília

Töltelék:

10 dkg dió
5 dkg baracklekvár
10 dkg mazsola
1 kávéskanál kakaó

Csokiöntethez:

Ha nagyon sietünk egy főzés nélküli csokipuding ;)
vagy
10 dkg kakaó
25 dkg cukor
1,5 dl víz
1 dl rum (nálunk most kókuszlikőr került bele 2 ek.)

Tetejére:

Tejszínhab
Pörkölt mogyoró

Az öntethez összekeverjük a kétféle cukrot, a citrushéjakat a rumot és a vizet és egy lábasban összeforraljuk, majd kihűtjük.

A krémhez 4 dl  tejet felforralunk és  belefőzzük az előzőleg 1 dl tejjel összekevert tojások sárgáját a vaníliarúd kikapart magjait és a lisztet. Sűrűsödésig főzzük, majd amíg még meleg hozzáadjuk a tojások felvert habját.  Ezt is kihűtjük.

A csokiöntethez a kakaóport a cukorral a vízzel és a rummal lassú tűzön forrásig melegítjük, majd kihűtjük.

A diót apróra vágjuk, a mazsolát rumba áztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A sima piskótából tetszés szerinti kockát vágunk és meglocsoljuk az öntettel, rákenjük a baracklekvárt, majd megkenjük a krémmel és megszórjuk a  dióval és mazsolával. Ráhelyezzük a kakaós piskótát és ugyanígy megkenjük, végül beborítjuk a sima piskótával.
Annyi kockát készítünk, amennyi piskótánk van.

A végén leöntjük a csokiöntettel, megszórjuk mogyoróval és tejszínhabbal tálaljuk.




7 megjegyzés:

nempiskóta írta...

Istenien néz ki!

Mesi írta...

Gratulálok mindenhez! :) Mozgalmas időszak ez! A somlói pedig... eszméletlen!

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm szépen :)

Petra írta...

Boldog blogszülinapot! A somlói szuper. :)))

egycsipet írta...

Boldog "blogszülinapot"! :))

Gizi írta...

Boldog blogszülinapot kívánok!!!

Gratulálok a díjhoz!!! A somlói pedig nagyon finom lehetett.:)

Hungarian Castles írta...

nagyon jól néz ki, meg is éheztem :)