Anyák napjára kifejezetten ajánlom ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, ráadásul nagyon-nagyon finom süteményt.
Kellemesen hűsítő egy-egy melegebb napon. Szinte mondhatnám, hogy a tiramisú-hoz nagyon hasonló állagra és ízre is.
Ebből az adagból mi öten ettünk és még maradt bőven, tehát egy vendégsereg is jóllakik a sütivel, minimális időráfordítással kell számolni és kezdő háziasszonyok/lányok sem fognak kudarcot vallani.
1 liter tej+áztatáshoz
2 dl búzadara
1 cs. vaníliás cukor
2,5 dl cukor
2 tojás
csipet só
babapiskóta /kb 2 csomag vagy 25-30 db/
10 dkg margarin
1 tábla étcsokoládé
3 dl tejszín
1,5 dl kávé
fahéj
Megjegyzés: habmester tejszínt szoktam használni így a cukrozással sem kell bajlódni, mivel eleve pont jó az édesítése. Nem utolsó szempont, hogy nekem ezt sikerült a legjobban felvernem és habfixáló sem szükséges hozzá.
A tojások sárgájából, a tejből, a grízből, a kétféle cukorból, a csipet sóból és a tejből sűrű kevergetés mellett krémet főzünk. Ez volt a művelet legnehezebb része.
Még forrón belekeverjük a margarint és beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
A kávét ízlés szerint megcukrozzuk és felengedjük annyi tejjel, hogy szép tejeskávé színt kapjunk, majd hozzákeverünk 3 csipet fahéjat.
Ebbe bemártogatjuk a babapiskótát, majd lerakjuk egy üvegtálba.
Rákenjük a langyos krém felét, megszórjuk fél tábla előzőleg lereszelt csokoládéval.
Ismét egy sor fahéjas tejeskávéba mártogatott piskóta, majd a krém másik fele.
Erre kerül a habbá vert tejszín
Végül pedig a maradék reszelt csokoládé.
Mehet a hűtőbe 3-4 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése