Ez egy remek egytálétel, akár egy vasárnapi főételnek is kiváló. Szinte bármilyen húsból elkészíthető.
Cicegéhez:
70-80 dkg burgonya
1 tojás
liszt
4 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só, bors
liszt
Hús:
8 szelet hús, jelen esetben sertéscomb
Feltét:
3 kispohár vagy 1 nagy tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
só
reszelt sajt a tetejére
-A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
-A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást a áttört fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, enyhén borsozzuk és annyi lisztet adunk hozzá míg egy viszonylag sűrű, de még kenhető tésztát kapunk.
- A húst jó alaposan bekenjük a masszával és forró olajban szép aranyszínűre sütjük.
- A tejfölhöz hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megsózzuk.
- A húst tepsibe tesszük, majd rákenjük a tejfölt.
- Alufóliával letakarva 180 C-on kb. 3/4 órát sütjük, ha puha a hús levesszük a fóliát és visszatesszük picit, hogy a tejföl kicsit rásüljön, a végén sajtot reszelünk rá és aranybarnára sütjük.
2 megjegyzés:
Csak nyelek és nyelek nagyokat :)
Nagyon tetszik!Finom lehet!:-)
Megjegyzés küldése