2010. október 3., vasárnap

Mozzarella saláta

Az eredeti receptet Jamie Oliver könyvében olvastam, már elsőre nagyon megtetszett, és ez már évekkel ezelőtt volt, ha vendégek jönnek ezt a receptet biztosan előveszem, de egy kemény munkanap végén is remek vacsora válik belőle. Annyit változtattam, hogy nem chilipaprikát vágok apróra, hanem piros kaliforniai paprikát, és nem koriandert teszek rá, hanem finom petrezselymet.

Recept:

4 db mozzarella golyó
1 citrom
1 szelet kaliforniai paprika (chilipaprika is lehet)
1 kisebb csokor petrezselyem (koriander is lehet)
kb. 8 ek. tejföl
só, bors, olívaolaj

Tálaláshoz: pirítós, paradicsom

Elkészítés:


A mozzarellát szeletekre vágjuk, egy lapos tányérra rakosgatjuk és jól megkenjük a szeleteket tejföllel. Sózzuk, borsozzuk. A citrom héjából krumpli hámozóval levágunk kb. 3 nagyobb csíkot és ezt vékonyka csíkokra vágjuk, rászórjuk a sajtra, majd a fél citrom levét is rácsurgatjuk. Megkóstoljuk, hogy elég sós illetve elég citromos-e. Rácsíkozzuk nagyon vékonyan a kaliforniai paprikát (vagy chilipaprikát), rátépkedjük a petrezselymet (vagy koriander), de ne túl apróra, látszódjanak a szép levelek. Végül, ha megkóstoltuk és jók az ízek ízlés szerint olívaolajat csurgatunk rá (kb. 2 ek.)
Pirítóssal és paradicsommal tálaljuk. Hűtőben pár napig eltartható.


4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom, szeretném :)

Ami írta...

Milyen guszta! :)

Mónika írta...

Ez jöhet nekem is.

Krisztina konyhája írta...

Szívesen küldenék mindenkinek belőle, ha a technika lehetővé ;)