2010. október 29., péntek

Búvár túrós


Íme egy klasszikus "dobálós" recept, az ilyen könnyű sütiket így hívom, mert szinte tényleg csak bedobjuk a hozzávalókat és keverünk. Igaz, hogy nem vagyok túró rajongó, de ebben a sütiben kifejezetten imádom, egy kedves kolléganőmtől van a recept  pici változtatással elkészítettem a saját verziómat. A búvár nevet onnan kapta, hogy a túró sütés közben „belemerül” a tésztába. Ezt is pikk-pakk sütinek mondanám, mert nagyon-nagyon hamar elkészíthető érdemes kipróbálni, ha valaki még nem találkozott ezzel a fincsi süteménnyel.

Tészta:

20 dkg cukor
1 tojás
1,5 dl olaj
2 cs. vaníliás cukor
35 dkg liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 doboz kefír
1 doboz tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna

Túrós töltelék:

50 dkg túró
2 tojás
Cukor (ízlés szerint)
1 cs. vaníliás cukor
12 dkg vaj


A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, margarinnal kikent lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük.
A túrós töltelékhez a vajat megolvasztjuk, és a többi hozzávalóval jól elkeverjük, majd kanalanként tetszés szerinti formációban a tésztára halmozzuk.
180 C-on tűpróbáig sütjük.



2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom, guszta

Paukovicsné , Boda Zsuzsa írta...

Kedves Krisztina , örömmel nézegettem a honlapját , ami ötletes és izléses , csupán egy dolog szomoritott el , mint Ausztráliába élö nöt az adagolások a receptekben nem eléggé érthetök számomra .
Pl. 2 doboz kefir - hány dcl ?
1 doboz telföl - hány dcl ?
a tejföl savanyu , vagy édes stb ... ?
Sok ember bojong a neten és talán hasznos lenne , ha a külföldön élökre is gondolnának .
Elöre is hálásan köszönöm a megértését és ha lenne olyan kedves kérem inf. a pontos adagolással kapcsolatban. Tisztelettel Paukovicsné , Boda Zsuzsa