2010. október 16., szombat

Sós-sajtos táskák

Ez a sós aprósütemény kifejezetten jó vendégváró, főleg, ha hirtelen jelentkezik be a vendégsereg, nagyon gyorsan el tudjuk készíteni és könnyen variálható hűtőben megtalálható alapanyagokkal, ami lehet sajt, kolbász, sonka stb. Általában az alapanyagok mindig megtalálhatóak a konyhában így ma is nagyon gyorsan meg tudtam sütni és kb 40 db kis táska lett belőle.

Tészta:
30 dkg liszt
8 dkg margarin
fél csomag sütőpor
víz, só

Töltelék:
sajt, kevés tej, só, pirospaprika

Feltét:
ami éppen van otthon, jelen esetben pokoltüze csípős kolbász került néhány darabra, van olyan amelyikre csak sajtot tettem és van olyan is, amire nem került feltét

A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, hozzádolgozzuk a margarint majd annyi vízzel gyúrjuk, amennyivel egy viszonylag még kemény, de formázható tésztát kapunk, nekem kb. 2 dl vizet vett fel.  Olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. Derelyevágóval kockákat vágunk kb 8x8 cm, lehet kisebb és nagyobb is ízlés szerint. Kevés tejet megsózunk és kevés pirospaprikát teszünk hozzá, majd megkenjük vele a tésztát. A kockák közepére sajtot csippentünk majd félbehajtjuk, kicsit a sajt körül lenyomkodjuk. A tetejét megkenhetjük sós vízzel, vagy rátehetjük a feltétet. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük és 180 C-on szép pirosra sütjük.

Vigyázat másnapra megkeményedik, érdemes azon melegében fogyasztani.



1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finomak lehetnek