2013. június 20., csütörtök

Nyári csalamádéleves


A legjobb nyári leves, szerintem. Mindent beletehetünk ami éppen a kertben terem ettől lesz csalamádé.

2 szál  új sárgarépa
2 szál kisebb fehérrépa
1/2 kg zöldbab
1/2 kg újkrumpli
1/2 kg borsó 
fél karalábé
2 gerezd fokhagyma+2 gerezd a rántáshoz
friss petrezselyem, 1 csomag /fele a levesbe, fele a rántásba jó apróra vágva/
só, bors, vegeta ízlés szerint
pirospaprika
olaj
1 marék kis kocka tészta vagy cérnametélt

A zöldségeket megtisztítjuk és sóval, borssal, vegetával ízesített vízben feltesszük főni.
Amikor megpuhult világos petrezselymes, fokhagymás rántást készítünk, berántjuk. Még ízesíthetjük sóval, amennyiben szükséges. 
A tésztát belefőzzük a levesbe.

Ennyi...Egyszerű és nagyszerű nyári leves



Nincsenek megjegyzések: