2010. december 31., péntek

Erdélyi túrós pogácsa és BUÉK

Először is nagyon-nagyon Bolgdog Új Évet kívánok minden kedves olvasómnak, blogger társamnak!

Most pedig egy finom pogácsa így az év utolsó napjára:

Erdélyi túrós pogácsa jelen esetben krémtúróval

25-35 dkg liszt, először 25 dkg-ot használunk, később még szükség szerint adagolhatunk hozzá
2 db+1 db tojássárgája
25 dkg margarin
25 dkg krémtúró /sima túrót is használhatunk, akkor viszont elég a 25 dkg liszt/
2,5 dkg élesztő, ehhez 3-4 ek. tej, kevés porcukor
1 csomag kapor


Az élesztőt a tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sózzuk, majd hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a felfuttatott élesztőt, majd  a krémtúrót, amihez előzőleg hozzákevertük az apróra vágott kaprot. Jól összedolgozzuk és közben annyi lisztet adagolunk hozzá, amennyivel egy jól kezelhető pogácsatésztát kapunk.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd a tészta 4 csücskét középre hajtjuk és nyújtófával ismételten kinyújtjuk viszonylag vékonyra, majd hidegre tesszük 1 órára Ezt a műveletet még 2x megismételjük.
Amikor kész a tészta szaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét bevagdossuk, megkenjük tojássárgájával majd 180 C-on szép aranybarnára sütjük.


6 megjegyzés:

Ami írta...

Boldog új évet kívánok !

Emoke írta...

BUÉK:)

Citromhab írta...

Boldog új esztendőt Neked!

Bianka írta...

Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok

Mézigörl írta...

Nagyon boldog és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Neked és a Családodnak! :-DDD

Kriszta írta...

Boldog Új Évet!