Gondolom nagyon sokan ismeritek Dondonene remek receptjét a Lala kiflit. Nagyon régen talán májusban készítettem utoljára ezt a fantasztikus édesen sós süteményt, a tészta kicsit édesebb a krém viszont elég sós, nagyon jó összhangot alkotnak. Ha valaki még nem próbálta vagy nem ismerné a receptet itt az idő megsütnie. Az eredeti recept kefírt ír és tejfölt sem használ, akár úgy is készíthető, nekem az általam picit átvariált változat jött be jobban.
Tészta:
70 dkg liszt
2 tojás
1 joghurt
2-3 ek tejföl
1 dl étolaj
2 ek cukor+az élesztőhöz egy mk.
csipet só
1 dl tej
5 dkg élesztő
ízlés szerint szezámmag, sajt, köménymag
tojás a kenéshez
Krém:
25 dkg margarin
1 ek.!!! (igen, nem tévedés) evőkanál só
Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz adjuk és tésztát dagasztunk. Kelesztőben vagy meleg helyen megkelesztjük. Addig elkészítjük a krémet, a puha, de nem olvadt vajat a sóval jó habosra keverjük.
A tésztát 4 részre osztjuk.
Az első részt deszkára tesszük kettévágjuk és két azonos méretű kört készítünk belőle. Az egyik korongot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik kör alakú tésztát is. Ekkor még kicsit nyújtófával óvatosan összenyomkodom, kicsi kör alakra formázom kézzel, majd pizza szeletekhez hasonlóan 16 cikkre osztom.
Feltekerjük a kifliket, tojással megkenjük és megszórjuk sajttal. A másik 3 tésztával ugyanígy járunk el.
180 C-on aranyszínűre sütjük kb 10-12 perc alatt.
1 megjegyzés:
Nagyon guszták
Megjegyzés küldése