2011. január 9., vasárnap

Főtt céklasaláta

Egyik kedvenc téli savanyúság receptemet szeretném veletek megosztani. Nagyon egyszerű elkészíteni, hűtőben sokáig eláll és nagyon-nagyon egészséges.

1,5 kg apró cékla
cukor (ízlés szerint)
ecet (ízlés szerint)
ízlés szerint köménymag adható hozzá, én nem szoktam beletenni, egyszerűbb, de nagyszerű ízvilágot kapunk nélküle, a cékla íze fantasztikusan kijön.
1/2 torma

A céklát megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult meghámozzuk.
Elkészítjük az alaplét, ami mindössze cukorból, ecetből és egy fél reszelt tormából áll. Kóstolás után még igazíthatunk az ízeken a édes és savanyú határán kell ingadoznunk.
A megpucolt céklát felkarikázzuk és ráöntjük az alaplevet.
Minimum egy napig érleljük.


2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon-nagyon szeretem

Mónika írta...

Nagyon guszta! Jöhet egy kis tállal, csak én szeretem nálunk, ezért nem szoktam csinálni.