2011. január 22., szombat

Hókifli

Ez egy nagyon egyszerű hókifli recept, melyet a kisfiammal szoktam elkészíteni, annyira könnyű, hogy a gyerekek is tudnak benne segíteni. Nálunk a kiflicskék feltekergetésének van nagy sikere, igaz így nem lesznek szép szabályosak, de ki bánja, ha a pici kezek készítik, nagyon jó szombat délutáni elfoglaltság egy kiadós séta után.

40 dkg rétesliszt
10 dkg simaliszt
20 dkg margarin
1 púpozott ek. porcukor+szóráshoz
1 csipet só
2 dkg élesztő+pici tej és cukor
1 doboz tejföl
2 cs. vaníliás cukor
lekvár ízlés szerint

Az élesztőt felfuttatjuk a kevés tejjel és cukorral. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk.
Fél órát pihentetjük.
Kinyújtjuk és derelyevágóval kockákat vágunk.
A közepére halmozunk egy kevés sűrű-vagy sütésálló lekvárt és kifliformára feltekerjük kicsit behajlítjuk őket.
150 C-os sütőbe tesszük és kb. 20-25 percig sütjük, 10 perc után a sütő hőmérsékletét felemeljük 180 C-ra.
Egy adag porcukrot tányérba teszünk és összekeverjük két csomag vaníliás cukorral.
A még forró kiflicskéket megforgatjuk benne.

7 megjegyzés:

Mónika írta...

Mi dióval szeretjük. így is fincsi lehet. Kész a meglepi, hét elején útnak indítom.

Mónika írta...

Jaj bocsi, a másik Krisztára gondoltam meglepi ügyben.

Krisztina konyhája írta...

Nálunk is szokott dióval készülni karácsony környékén, de év közben lekvárt szoktam beletenni, de gondolkodom, hogy valamilyen krémmel is ki kellene próbálni.

Krisztina konyhája írta...

Igen, néha összekevernek minket :)

Bianka írta...

Én még sosem készítettem, pedig nagyon szeretem és bármi lehet a tölteléke

Krisztina konyhája írta...

Nagyon egyszerű és gyors is ;)

családi tűzhely írta...

Nézz be hozzám, vár egy kis meglepi:)