Ez a recept nagyim receptje egy megsárgult kis fecni, ami megérdemli, hogy felkerüljön ide a blogba is.
Kakaós rész:
30 dkg darált keksz
3-4 ek. baracklekvár
5 dkg kakaópor
20 dkg porcukor
3 ek. víz
Töltelék:
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
2 ek. rum
A barna tészta hozzávalóit jól eldolgozzuk(robotgép késes részével is kiválóan összeállíthatjuk, utána már csak egyszer át kell gyúrni), kétfelé osztjuk és az első adag masszát kókuszreszelékkel meghintett gyúródeszkára tesszük. A fehér krémhez a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, végül a kókuszreszeléket, amivel szintén elkeverjük.
A kakaós masszát hosszúkásra nyújtjuk, itt jön az, hogy aki szereti a több krémet az nyugodtan kenje be az egész masszát a fehér krémmel és úgy tekerje fel, aki viszont szép tekercset szeretne, az csak a kakaós massza felére kenje a krémet és úgy tekerje fel. Én úgy szeretem, ha jó sok belül a krém és nem igazán tekercses, de amennyiben inkább látványra megyünk, akkor az utóbbi variációt válasszuk.
Végül megszórjuk kókuszreszelékkel a rudakat.
5 megjegyzés:
ezek az egyszerű dolgok a legjobbak:)
Hogy néz ez ki?
Kedves Névtelen!
Sajnálom, hogy a Te szemedet bántja a kép, vagy a sütemény külalakja. Bár gondolom azt nem olvastad el, hogy direkt nem tekercses, mert mi így szeretjük. Amennyiben a szépérzékedet megbántottam elnézést kérek :)
Mindenkit biztosíthatok az íze fantasztikus :)
Olvastam valahol, hogy Versatile Blogger lettél. Gratulálok! :))
Megjegyzés küldése