Voltunk sétálni is és szeretném nektek megmutatni, hogy az állatvilág is érzi, hogy végre jön a jó idő a borús napok után. Olyan helyesek voltak. :)
Vissza a vega töltött paprikához, mielőtt tovább kalandoznék és átmennék offgasztróba.
Vegetáriánus töltött paprika
/Forrás Príma Konyha 2003/7/
10 duci paprika
6 db vöröshagyma
3+1 paradicsom
40 dkg csiperkegomba
olaj
20 dkg rizs
só, bors, pirospaprika, borsikafű
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott ek. liszt
A paprikákat kicsumázzuk. 5 db hagymát durvára vágunk, a 3 paradicsomot felkockázzuk, a gombát pedig fölszeleteljük.
A hagymát kevés olajon aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a gombát, amivel szintén átforgatjuk. A riszt kevés olajon átpirítjuk. A gombás keveréket összevegyítjük a rizzsel, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk és kevés borsikafüvet is adunk hozzá, majd ezzel töltjük meg a paprikákat.
A paprikát 1-2 helyen villával megszurkáljuk, mint a sütiknél szokás, hogy ne repedjen szét főzés közben.
Egy lábasba rakosgatjuk a megtöltött paprikákat és felengedjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi. Az 1 darab megmaradt hagymát villával több helyen megszurkáljuk és ezt is a paprikák mellé tesszük a fokhagymával és a megmaradt paradicsommal együtt, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikából és borsikafűből is keveset szórunk rá.
Forrástól számított kb. 45 percig főzzük. Amikor ezzel megvagyunk kiszedjük a töltött paprikákat és a levét lisztes habarással sűrítjük, leszűrjük és visszahelyezzük a paprikákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése