Ismét egy nagyon gyorsan elkészíthető süteményt hoztam, ilyen melegben és amikor fesztivál fesztivált ér pont a gyorsan elkészíthető ételeket és édességeket szeretem, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Tésztához
5 tojás
30 dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor(nem cukrozott)
1 csomag sütőpor
2 kupaknyi amaretto likőr
Krém:
1 csomag epres pudingpor (lehet vaníliás is)
4,5 dl tej
4 evőkanál cukor
Kb-20-30 szem eper, a kisebbek félbe vágva, a nagyobbak negyedelve
A tejből, cukorból és a pudingporból hagyományosan pudingot főzünk, félretesszük hűlni.
A cukrot elkeverjük a tojások sárgájával. Fehéredésig keverjük, a legjobb habverővel elvégezni ezt a műveletet, majd átváltani keverőkanálra.
Hozzákeverjük az olajat, a tejet és az amaretto likőrt.
A lisztet, sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgájához.
A fehérjéből kemény habot verünk és a csokis krémbe forgatjuk, óvatos mozdulattokkal.
Az eper 3/4-ed részét beleforgatjuk a masszába, ezt is óvatos mozdulatokkal csináljuk.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, majd a pudingot is rásimítjuk, úgy, hogy itt-ott kilátszódjon a tészta, legyen helye sütésnél kicsit feljönni.
A pudingra rakosgatjuk a megmaradt epret.
180 C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése