2012. augusztus 25., szombat

Gyümölcskenyér

Megállíthatatlanul közeleg a sulikezdés, nem árt, ha van a tarsolyunkban egy-két  nasi ötlet.
Ez a gyümölcskenyér pont megfelel a kritériumoknak, könnyen szállítható az uzsonnás dobozban, finom, édes és gyümölcsös.

20 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
1 szelet étcsokoládé/darabolva/
5 dkg aszalt füge/darabolva/
5 dkg aszalt sárgabarack/darabolva/
kevés birsalmasajt /darabolva/
5 dkg dió/darabolva/
5 dkg mazsola
1 negyed citrom reszelt héja
/egyéb aszalt gyümölcsök is jók, ízlés szerint/

A porcukor 3/4-ét és a vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk  a tojások sárgáját, ezután szépen lassan a többi hozzávalót is hozzádolgozzuk, sütőporral elkevert liszt, csoki, gyümölcs, végül a maradék porcukorral felvert tojásfehérjét is óvatosan hozzáforgatjuk.
Kivajazott, lisztezett gyümölcskenyér formába öntjük és 180 C-on megsütjük kb.30-35 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.
A tetejét megszórhatjuk porcukorral, de ez el is hagyható, vagy kerülhet rá -ami nálunk most nagy kedvenc- cukormáz is.



Nincsenek megjegyzések: