2012. augusztus 7., kedd

Levendulamézes csokikrém

Egy igazán fantasztikus pohárkrém a csokoládé és a levendula bódító illata és íze, felkavarja az érzékeinket rendesen.

Érdemes nagyon jó minőségű alapanyagokat használni, mert az ízek így lesznek élvezetesek.

Az alapötlet Jamie-től származik az ő receptjén alakítgattam és egy isteni pohárkrém lett belőle.
Köszi Jamie!

A recept előtt egy-két kedvenc képem, hogy a szemünk is gyönyörködjön, ha már a levendulaméz a főszereplője ennek a receptnek.



forrás




forrás

Lavender Fields Provence
forrás

Miután kigyönyörködtük magunkat a képekben jöjjön  a recept

Csokoládékrém levendulamézzel

25 dkg jó minőségű étcsokoládé
8 dkg vaj
3,5 dl magas zsírtartalmú tejszín
2 tojás
2 kávéskanál levendulás méz

Egy lábasban vizet melegítünk, majd ráhelyezünk egy másik lábast, ami pontosan beleillik, így gőzfürdő felett elkezdjük megolvasztani a csokoládét, közben hozzáadjuk a vajat. Lehúzzuk a tűzről, pont akkor amikor a csokoládé megolvadt. Robotgépben a tejszínt elkezdjük felverni.
Egy tálba villával felverjük  a tojást és hozzáadjuk a mézet, majd a csokoládét és végül a tejszínt, amit óvatos nagy mozdulatokkal forgatunk a krémbe.
Pohárba vagy tálkákba öntjük és hűtőbe tesszük fogyasztásig.
A tetejére csokiforgácsot szórunk.


2 megjegyzés:

Kati írta...

Kész kísértés:)

Névtelen írta...

Ami levendulás csak jó lehet!
Nagyon csábító, csak az a nyers tojás ne lenne benne!

Margó