A nyár a legjobb időszak az olvasásra, a strandon vagy a kerti nyugágyon pihenve egy jó könyv és limonádé társaságában remekül fel lehet töltődni az őszi esős, munkás napokra.
Már nyár elején el szoktam dönteni mit szeretnék elolvasni, idén valahogy úgy jött ki a lépés, hogy a főszerep a kulináris csemegéket is tartogató könyvekre esett.
Többet már elolvastam közülük, de pár könyv még a polcon várakozik.
Szakácskönyvek közül kettőre esett a választásom, belelapozva mindkettő igen ígéretesnek tűnik.
Az első ez a gyönyörű könyv, tele finomabbnál finomabb süteményekkel és fotókkal.
Bereznay Tamás Süteményeskönyv
A második Keith Floyd Indiai szakácskönyve, egyébként egy zseninek tartom, sajnos már nem kápráztathat el minket a főztjével, de életében az egyik legzseniálisabb szakács volt, szerintem.
Nem csak főzött, hanem életet adott az ételnek.
Jöjjenek azok amik az ízlelőbimbókat és a lelket is megmozgatják.
Elsősorban a két Susan Loomis könyv, étel, utazás, emberi sors minden, ami egy jó könyvhöz kell, ráadásul két kötetet olvashatunk, alig vártam, hogy a második kötetet is kézbe vegyem annyira tetszett az első rész, csak ajánlani tudom egy remek borozgatós nyári estéhez.
Egy kis krimi, jöhet? Nekem igen!
Ez szinte kötelező olvasmány! :)
Egy kis Olaszország, kihagyhatatlan
Végül, de nem utolsó sorban, aki kíváncsi az ötcsillagos szállodák titkos világára, annak ajánlom ezt a könyvet, nehezen tudtam letenni, 2 éjszaka alatt kiolvastam, szerintem ez mindent elmond róla.
Remélem Ti is kedvet kaptatok egy kis nyári olvasáshoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése