2012. szeptember 22., szombat

Édes Napok 2012


A mai programot igazából nagyon vártam, de kicsit vegyes érzelmekkel távoztunk az Édes Napokról.

Kezdjük a legelején, valahol a Palota utcánál sikerült parkolnunk, ráadásul még hétvégén parkoló díjat sem kell fizetni, szóval hurrá, a stresszes parkoláson túl is voltunk, mert bizony szoktam parázni, ha ilyen nagyszabású rendezvény környékén kell leparkolni, de mint mondtam ez teljesen ok volt.

Gyorsan be a lifthez, ami elvileg felvisz a rendezvényhez, itt említem meg, hogy jó készülni 100 Ft-tal, mert személyenként felfelé és lefelé egyaránt 100 Ft a viteldíj/pénzt nem váltanak/, ellenkező esetben innen egy jó kis 15 perces sétával juthatunk fel az esemény színhelyére. A gyaloglást elkerülendő perkáltunk a liftnél és már fent is voltunk.
Itt jött a következő baki, mivel mi Szépséges Kártyával szerettünk volna fizetni, hát nem pont ez az egyetlen egy kapu volt ahol nem fogadták el, mondták, hogy menjünk a koldus vagy a barokk kapuhoz ott tudunk kártyázni. Remek, vissza kellett volna menni lifttel onnan séta, végül a biztonsági őröknek megesett rajtunk a szíve és egy őr átkísért minket a rendezvényen a kártyás kapuhoz, hálám üldözze, hogy nem kellett körbegyalogolnunk a gyerkőccel :)
Megvettük végre a jegyeket 2 felnőtt+1 gyerek= 5000 Ft és 3 tábla ajándék csokoládé.
Körülbelül ennyivel ki is merült az ajándékozási kedvük.
Végre, végre bejutottunk.
Elindultunk a standok között, végignéztük az első teraszt, volt ott csoki csoki hátán, sütemények, cukorkák és kevéske kóstolgatás inkább csokiforgácsokat lehetett kóstolgatni itt-ott, de nem sok helyen, viszont a pénztárcát lehetett nyitogatni, kürtöskalács 650Ft, a kicsi kocka csoki 50-150 Ft-ig, táblás csokik kb 1000 Ft alatt nem is igazán voltak, Pálinkás csokik hada kb. 700-800 Ft-tól Oreo 300 Ft a legkisebb kiszerelés, nyalóka 450 Ft, glutén és adalék mentes zselés cukor 650 Ft és tovább nem is sorolom, mert a végére majdnem elájultam, hogy itt és ott 150-250-700 Ft és már agyvérzéshez közelített a számla, pedig nem hatalmas szatyrokkal távoztunk. 
A második teraszon is kb. ugyanez csak más gyártók termékei és kiegészült több cukrászsüteménnyel és fagylaltossal, valamint étellel és itallal pl kenyér olasz sonkával 500 Ft, limonádé 400 Ft, szóval nem baráti árak, talán ezért is hallottunk annyi olasz, német szót a japán turistákkal kiegészülve, nekik talán nem voltak horrorisztikusak az árak.
3 helyen lehetett kitölteni kérdőívet, amivel elvileg lehet nyerni is :) Ujjak keresztbe.
A kilátás és a környezet tényleg páratlan ezt el kell ismerni és az is némi plusz, hogy a Történeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát a belépővel most díjmentesen lehetett látogatni, szóval egy kis kultúrát is szippantottunk a csoki illat mellett.
Viszont nagyon hiányoltam azt a pluszt, amit egy ilyen magas összegű belépő mellé elvártam volna, mint pl. mindenhol kóstoltatás folyamatosan nem csak akkor, ha pont úgy érkezünk, hogy mázlink van és kifogtuk.
A gyerekeknek sem igazán kedveztek, egy lufit kaptunk, a tömegbe a gyerkőc igazán oda sem fért a standokhoz, csak úgy tudott kóstolni, ha mi hoztunk a pulttól csokidarabkákat.
Sem a kinder, sem a Lindt sőt még a Milka sem kóstoltatott amikor ott voltunk, pedig elég hosszú ideig nézelődtünk és azért ekkora cégektől ezt minimum remélhettük, de sajnos nem jött össze. 
Miután bebarangoltuk az édes napokat és a múzeumokat visszamentünk a lifthez, bedobáltuk a pénzt és már a kocsinál is voltunk, jó levegőn, szép környezetben töltöttünk pár órát.

Szerintem sokkal barátibb lett volna, ha nincsen belépő vagy csak egy jelképes összeg, mert akkor jogosnak éreztem volna, hogy még fizetek is nem keveset a vásárolt csokoládékért, de így, hogy kifizettük a vaskos belépőt, azért, hogy vásárolhassunk picit csalódást keltett, tudom, hogy  vannak a szervezőknek is költségeik meg minden, de azért na.......

Egyébként egy kellemes családi napot töltöttünk a Várban és már ezért megérte, sőt még egy jó időre betankoltunk édességből is, amiből lesz névnapi, szülinapi ajándéknak való és itthon is lesz mit csemegézni.

Akinek  a kerete engedi látogasson ki a Várba, ma és holnap még megtehetitek. 

Képes beszámoló következik










Nincsenek megjegyzések: