2012. szeptember 21., péntek

Grillezett füge

Még itt az alkalom, hogy egy szép őszi napon,- mint amilyennek a holnapi nap ígérkezik- grillezzünk egy jót a szabadban.
Érdemes a húsok mellett gyümölcsöt is tenni a rácsra, ehhez szeretnék ajánlani egy nagyon finom grillezett gyümölcsöt.
A fügés variáció igazi őszi ízkavalkád, akár desszert helyett is kiváló.



Kb. 10 szem füge
2 ek. rózsavíz
1/2  mk. fahéj
1 ek. cukor
3-4 ek. görög joghurt
kb-3-4 szem dió darálva
Kevés méz

A fügét félbevágjuk, majd az előzőleg cukorral és fahéjjal elkevert rózsavízbe mártjuk, majd egy csepp olívaolajjal meglocsolt sütőn meggrillezzük, oldalanként kb. 2 perc szükséges.
A meggrillezett fügére egy kis kanál görög joghurtot kanalazunk, majd megszórjuk egy kevés darált dióval és mézet csorgatunk rá.










3 megjegyzés:

Tűzpadka írta...

Ez igazán különleges volt, amit kitaláltál! Nagyon felkeltette az érdeklődésem, mivel én is szoktam gyümölcsöket grillezni. Jó ötlet!

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm szépen :) Fügét még nem grilleztem, de ezentúl fogok.

Erika írta...

Nekem is bejön az ilyen és nagyon hangulatos a kép is!:)