2013. május 31., péntek

Pikáns padlizsánkrém

Vegyünk két jókora padlizsánt


A padlizsánt mivel elvileg nyár van grillen /vagy a benti sütőben lásd ma, már sosem hagyja abba az eső????, ha benti sütőben sül, akkor alufóliába szoktam tekerni/ 200 C-on addig sütjük, míg kívülről a héja szinte már fekete nem lesz

Leszedegetjük a héját és egy porcelán tálba helyezzük a padlizsán húsos részét.

4 fokhagyma gerezdet beletörünk, majd egy jó apróra vágott vöröshagyma is jöhet hozzá, egy kevés citromlé, 1 fél marék kakukkfű, 1 fél chili kimagozva (vagy sem, ki hogy szereti)

Sózzuk, borsozzuk hozzáadunk egy kis kanál házi ketchupot, vagy pici paradicsomsűrítményt és kevés olíva olajjal krémesre keverjük mixer segítségével.







1 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Egészségre hív a mozgalom, Főzőtársné! :) :) :)
Nézz be hozzám, invitálnálak!