Nálam az etalon az amerikai szilvatortám, ezért most is ehhez az alaprecepthez nyúltam, csak kicsit felturbóztam és ismét egy olyan süti készült, ami nem most került utoljára az asztalra.
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
40 dkg szilva
1 ek. fahéj(laposan)
1 kevés levendula, morzsolva
4 tojás
1 cs sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
meleg víz kb. 3 csapott ek.
formához: vaj, liszt
olvasztott csokoládé a torta tetejére
A 20 dkg porcukrot a 4 tojássárgájával habosra keverjük. Ehhez hozzákeverjük a sütőporos, vaníliás cukros, fahéjas lisztet, majd a meleg vizet- vigyázat nem eláztatni a tésztát, csak éppen összetartsa-, majd hozzákeverjük a szilvát és a levendulát végül óvatosan hozzákeverjük a 4 felvert tojásfehérjét.
Egy közepes tortaformát kivajazunk lisztezünk. Beleöntjük a masszát, a tetején elsimítjuk a lisztbe forgatott szilvát.
180 C-on, előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt olvasztott csokoládéval beborítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése