2013. augusztus 11., vasárnap

Termelői-és kézműves vásár, nyaralás és tyúklak képekben


Vasárnapi Vásárnap felhívásai

Háztáji vízi szárnyasok versengése
2013. Szent István havának 11. napján 14 órakor megmérettetik, kinek áll tulajdonában a Dunakanyar legtetszetősebb házi kacsája, libája. A versengést a megszokott módon a vásártér közepén az állatok bemutatásával kezdjük , majd a közönség szavazatai alapján eldől, melyik gazda és jószága kapja a vásári nyereményt. Várunk tehát minden kedves kacsa és liba tartót a Vasárnapi Vásárnapra, hajtsa ki jószágát a Tahi híd lábához vásári mustrára!
A Dunakanyar Halételeinek mustrája
A vasárnapi Vásárnapon déli 12 órakor kezdetét veszi a szakácsok és szakácsnék tudományának megmérettetése. A vásártér közepén megterített asztalra várjuk az otthon elkészített halételeket, hogy a verseny bírái elbírálhassák,mely versenyművet nevezhetjük ki a Vasárnapi Vásárnap legízesebb halétkének” és a „Vasárnapi Vásárnap legkívánatosabb halétkének”.  Tehát nem csak íz, a küllem is megtekintetik. A két győztes étel alkotójának pedig egy-egy főzés mentes nyáresti vacsorát biztosít a tahitótfalui Urak Asztala Étterem és  a kisoroszi Rácz Fogadó. Vegyék hát elő a receptúráikat és hozzák ki a vásárra az elkészített ízletes falatokat!
Családi tutajépítő vetélkedő
Az idei esztendő augusztusi vásárának fő témája a víz, a víz pedig elképzelhetetlen hajó nélkül. A vásár helyszínén 11 órakor, három alapanyagból, fából, szálas anyagokból (kukorica, nád) vagy papírból választhatnak a versengésre vállalkozók, akik elkészíthetik helyben kiváló versenyművüket. A vásári közönség pártatlan bírálata után a nyertes vásári ajándékcsomagban részesül.


Kint jártunk ma Tahitótfaluban a termelői és kézműves vásáron, természetesen nem jöttünk el üres kézzel.
Vettünk szilvát, kukoricát, áfonyát, levendulát, joghurtos-és gyümölcssalátát, télire tököt. Ettünk lángost és sétáltunk a kellemes időben.

Aki nem lakik messze még nyugodtan nekiindulhat, mert programok, finomabbnál finomabb gyümölcsök, zöldségek kelletik magukat, versenyek és traktorozás várja kicsiket és nagyokat. 


Valamint képes beszámoló a nyaralásunkról Mályiban jártunk, ellátogattunk Diósgyőrbe és a Miskolci Vadasparkba is, ha arra jártok egy fél napos programnak ajánlom a Vadasparkot nagyon tetszett felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. 

A tyúklak is épül-szépül, már  majdnem elkészült, még a téliesítés van hátra, de a lakók szemmel láthatóan elégedettek.

Az elmúlt hetek eseményei képekben:










































Nincsenek megjegyzések: