2011. március 14., hétfő

Matróztál

Hozzávalók:

1 kg burgonya
60 dkg csirke mellfilé
Bors
Majoranna, 1 kávéskanál
Sülcsirke fűszerkeverék, ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
6 tojás
4-5 evőkanál tejföl
Kb. 0,5 liter lecsó
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál tejszín




A krumpliból sült krumplit készítünk, - jelen esetben áttört, főtt krumplit ízesítettem sóval, borssal és azt használtam-, de az eredeti recept sült krumplit ír, majd egy tűzálló tál aljára rakjuk a burgonyát. Közben a csirke mellfilét kockára vagy csíkokra (ki, hogy szereti) vágjuk, és kevés olajon a sóval, borssal, majorannával és sült csirke fűszerkeverékkel, valamint az apróra vágott hagymával, fokhagymával, - amit előzőleg üvegesre pirítottunk-, puhára pároljuk. A lecsót ráöntjük, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges és pár percig lassú tűzön összeérleljük. Ha ez megvan, ráöntjük a krumpli tetejére. Végül a 6 tojásból 4 evőkanál tejföllel, 2 evőkanál tejszínnel omlettet készítünk, amit a lecsós hús tetejére teszünk, és forró sütőbe tesszük kb. 15 percre.



5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Mrita írta...

Ez nagyon guszta, biztos finom, és étvágygerjesztő.

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm :)

családi tűzhely írta...

Nekem is nagyon tetszik:)

Mónika írta...

Az ilyen egytálételeket nagyon szeretjük! Jól néz ki!